Orange aduce Iphone in Romania

Orange aduce Iphone in Romania

In sfarsit se Iphone adus in Romania de catre Orangepare ca nu mai trebuie sa le luam din USA si sa le decodam aiurea si apoi sa incercam sa folosim ce nu s-a bulit in timpul decodarii. Iata ce ne anuta Orange Romania (il pun inca la categoria „Zvonuri” pana vad si o sa si cred):

Bucuresti, 16 mai 2008. Orange a anuntat astazi semnarea unui nou acord cu Apple pentru comercializarea iPhone in Romania, Austria, Belgia, Republica Dominicana, Egipt, Iordania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Elvetia si in tarile africane in care Orange isi desfasoara activitatea.

„Credem ca piata romaneasca ofera un real potential pentru adoptia ultimelor noutati din domeniul comunicatiilor, iar Orange este liderul acestei piete cu peste 10 milioane de clienti. Ne bucuram ca vom putea oferi anul acesta clientilor nostri terminalul iPhone”, a declarat Vanina Ungureanu, Product Division Manager la Orange Romania.

Cam atat spune Orange pe site la ei. Desi multi au scris de aceasta stire mai mult cu retinere, sper sa fie pe bune si sa o pot scoate de la „Zvonuri” cat de repede.

Articol din categoria: Generale

f64.ro
aaa

4 comentarii

 1. Nu trebuie sa le mai luam din sua. Le luam de la orange triplu + un abonament special (adica peste 10Eurolunar/minim). Pai?
  Nu e zvon, lansarea e in august.

 2. #2 Comentariu nou

  Lansarea la nivel mondial a iPhonului a avut loc la data de 11 iul 2008. Unde era Romania, care urma sa intre in randul lumii comercializand in mod legal acest terminal. Apare in mod justificat intrebarea: DE CE???
  Facand sapaturi am aflat ca Apple nu este convinsa ca reteaua Orange Romania poate sustine transferul de date, care va face parte ca si plan (abonament) platit si va trebui garantat tuturor utilizatorilor platitori; viteza de transfer de date in 3G este de min 3Mbps. La aceasta viteza in momentul in care toti posesorii potentiali ar utiliza terminalul, reteaua ar „crapa”. Acesta este motivul pentru care Nici o retea din Romania nu va primi unda verde de la Apple pentru comercializare. Apple nu doreste sa ofere un terminal care va fi limitat in exploatare de catre incapabilitatile retelei. Aici nu etse vorba despre un acord comercial, despre cat va costa terminalul sau serviciul in sine. Orange nu este apt sa faca investitiile necesare pentru a oferi serviciul 3G la scara larga in conditiile in care sa poata fi utilizat satisfacator de TOTI utilizatorii.
  O zi buna tuturor!

 3. @AdiSeatle
  Adi, telefonul a fost lansat deja in Romania. Ma indoiesc serios ca s-a pus vreodata problema asta de care zici. Retelele GSM din Romania (si Europa in general) sunt mai evoluate decat cele din state, iar aici numarul de utilizatori este mai mic pentru ca populatia este mai mica. Noi folosim deja in mod curent 3G de vreo 4 ani in Romania, iar HSDPA de vreo 2 ani. In SUA e o mare noutate ca iPhone a pus 3G la telefon iar utilizatorii de Nokia sunt mult mai putini.

  Iar daca cineva este apt sa faca investitii in GSM, eu zic ca Orange si Vodafone sunt cu siguranta. Sa nu uitam ca in state multa lume se cam plange de AT&T. In Romania te duci intr-o statiune la munte si ai cel putin 3 optiuni mobile broadband: 3.6 Mbs de la Orange, 3.6-7.2 Mbs de la Vodafone sau 2.4 Mbs de la Zapp. Sigur ca nu merg la viteza asta, dar nicaieri in lume nu merg la viteza asta pentru ca banda respectiva se imparte la numarul de utilizatori de pe antena respectiva in momentul respectiv.

  Dan Chiriacs last blog post..Ce ascunde dobanda de 20% la depozite

 4. @AdiSeatle
  A, si am uitat sa-ti zic de ce nu s-a lansat decat mai tarziu telefonul la noi. Simplu, pentru ca interesul este mult mai mic, deci Romania nu era o prioritate. Ca sa-ti dau un exemplu, cam 200 de telefoane s-au vandut in prima seara in Romania. Nici vorba de cozi cu cateva zile inainte, abia s-au adunat 19 clienti la Cluj. In weekendul de dupa lansare magazinele Apple erau la fel de goale, desi aveau telefonul. Nu zic ca nu este interes pentru telefon, dar e nesemnificativ fata de state si probabil romanii il prefera decodat si adus mai ieftin din alte parti. Presa a incercat din rasputeri sa faca un eveniment din lansare, Apple si Orange au cotizat la greu ca fiecare ziar sa scrie despre iPhone, dar aici lumea nu s-a lasat „pacalita” asa de usor ca in alte parti 🙂 E oarecum ciudat, pentru ca stii si tu ca romanilor li se aprind beculetele cand aud de ceva scump si la moda …

  Dan Chiriacs last blog post..Ce ascunde dobanda de 20% la depozite

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro