La noi de ce nu e niciodata curat?

La noi de ce nu e niciodata curat?

Am devenit recent blogger partener al actiunii Umbrela Verde, nu pentru ca ar oferi ceva bani ei – ca nu e cazul – ci pentru ca urasc sa vad pe strada seminte scuipate pe jos, hartii facute mototol si debarasate la 2 metri de cosul de gunoi pentru ca putoarea de om a avut „o jena” sa mai faca 3 pasi.

Ne miram de ce la noi nu e niciodata curat? De ce in orasele din Romania rar gasesti trotuare curate si cosuri de gunoi destule? De ce vezi parinti cu copii de mana scuipand cojile de la seminte pe strada si apoi dandu-i peste mana la micut cand face la fel?

Avem asa multe pretentii si asa putine maniere. Am pierdut atatea calitati native ala romanilor ca uneori uitandu-ma in jur, ma intreb daca inca mai sunt in Romania pentru care bunicul meu a luptat in Razboi si a indurat tortura comunistilor.

Hai sa oprim dezastrul care se intampla. Hai sa invatam sa folosim cosurile de gunoi, asa putine cate gasim. Hai sa strangem dupa noi daca iesim undeva la iarba verde si sa lasam tot  verde spatiul unde am poposit.

Economisiti resursele, asa cum am mai spus, ca nu se stie cat va mai avea planeta asta chef sa fie „mulsa” in halul asta.

Romani, fiti verzi ca doar „Romanul e frate cu codrul” 🙂 …nu? Ce ziceti?

Articol din categoria: Parenting

f64.ro
aaa

4 comentarii

  1. #1 Comentariu nou

    Ca bine zici… eu personal cand sunt la volan intotdeauna ii atentionez cu farurile sau cu claxonul pe cei care arunca ceva din masina…

  2. Tocmai m-am intors din orasele de top ale Italiei, Roma, Florenta, Venetia si pot sa-ti spun ca e mai mizerie decat la noi. (Parca Venetia era ceva mai bine decat Roma si Florenta). Si nici macar nu am mai trecut prin Napoli unde gunoaiele in anumite zone nu fusesera stranse de cateva luni. E drept ca ei au scuza ca au milioane de turisti anual 🙂 Noi nu avem nici o scuza. Dar oricum acum Romania nu mi se mai pare o tara murdara pe strazi … chiar si in mult laudata Viena vezi destule mucuri de tigara, hartii, etc pe jos, desi si acolo exista milioane de turisti anual. Probabil ca noi facem cam la fel de multa mizerie la noi cat fac milioanele de turisti in orasele mari din vest 🙂

    Dan Chiriacs last blog post..BCE creste dobanda de referinta

  3. Totul incepe cu O persoana care decide sa schimbe ceva. Daca acea persoana are si un cerc de prieteni sau o posibilitate de a propaga decizia la cati mai multi oameni, impactul este si mai mare.

  4. La noi nu e curat pentru ca indiferenta si bataia de joc functioneaza mai mult ca oriunde altundeva in Europa!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro