Laptop sau notebook?

Laptop sau notebook?

Nu, nu imi propun sa incerc definitii. Nici sa spun de ce unii zic „laptop” iar altii rostesc „notebook„, ambele fiind ok.
Ce vreau insa sa va aduc azi la cunostinta este faptul ca in cautarea mea dupa un inlocuitor la HP Compaq 8510w de la firma, cu alt notebook pentru „acasa”, am cautat….unde altundeva… online si din multe si nenumarate studii, am ajuns la un „best candidate”: Lenovo Thinkpad T61 Centrino Duo T9300.

O sa Lenovova zic ce mi-a placut si ce nu mi-a placut la el.

In primul rand mi-a placut ce „poate”:

Procesor pe tehnologie Centrino Duo dar dublat de un core 2 Duo, cu frecventa de 2500 MHz. Display-ul de 15.4′ de combinatie WSXGA cu TFT la o rezolutie maxima de 1680 x 1050 pixeli, „powered” de o placa video babana de la nVIDIA (Quadro NVS 140M), te lasa sa lucrezi linistit, atat cu aplicatii gen Office sau Photoshop cat si la jocuri pretentioase sau editare video.
Hard-disc-ul are la acest model o capacitate de 250 GB, cu care pana si un sistem desktop ar fi mai mult decat ok. Mai adaugi cei 2 GB de RAM si dotarile extra deja normale ( Wireless, Gigabit Ethernet, DVD Super Multi DL, bluetooth, modem incorporat, cititor amprente – recomand sa nu vi-l setati, daca nu vreti sa va tot opreasca din munca la fiecare trecere accidentala a degetului deasupra senzorului). Bateria va tine pana la 3 ore jumate. Destul de ok.
Garantie: 3 ani.
Mai sus aveti motivele pentru care aleg acest laptop.
Normal ca e si ceva ce nu-mi place :), de fapt e mai mult o preferinta personala.
Nu-mi place ca vine cu Vista preinstalat. Le-am dat email sa vad daca imi pot da XP preinstalat. Astept raspuns. Nu imi place Vista de nici o culoare. Desi, de cand am auzit ca Microsoft o sa scoata XP de pe piata in curand, poate ca Vista tre sa fie si my love too 🙂

Articol din categoria: Generale

f64.ro
aaa

2 comentarii

  1. Eu am ales un „netbook”. Adica un mini-laptop. In curand va fi disponibil si in Romania MSI Wind. (top of the line netbook la pret/calitate)

    Eu le astept pe ale mele (am comandat 2 bucati). Intr-o saptamana o sa le si am 🙂

    Problema insa se pune daca ai nevoie de un inlocuitor de desktop sau de mobilitate. Setup-ul meu este un „avion” la birou cu Vista Business, la care ma conectez cand am de lucru office-related. In rest, doar mobilitate.

  2. Pai da, mobilitate aprimeaza la mine de vreo 1-2 ani. Acasa am si eu un „tank” care merge 24/7 si la care de pe oriunde ma aflu, ma conectez sa iau una-alta, thanks to Zapp Modem. (numai unde nu e wireless net available)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro