„Ce-şi doresc femeile?” vs. „Ce-şi doresc bărbaţii?”

„Ce-şi doresc femeile?” vs. „Ce-şi doresc bărbaţii?”

Aţi văzut cu siguranţă (daca nu, fuguta la inchiriat DVD-ul) filmul „Ce-si doresc femeile?” La un moment dat, Nick, personajul principal, merge la un psiholog sa il consulte in legatura cu „problema” lui (faptul ca poate sa auda ce gandesc femeile) si aceasta ii spune ceva ce am tinut minte cuvant cu cuvant: I don’t know how this happened to you or why, but you may just be the luckiest man on Earth – Nu stiu cum ti s-a intamplat asta sau de ce, dar cel mai probabil ca esti cel mai norocos barbat de pe planeta.

Saptamana trecuta am participat la intalnirea de 10 ani de la terminarea liceului. Am fost o clasa cu multe fete si vreo 4-5 baieti. Nu am avut „esecuri” majore. La strigarea catalogului, fiecare s-a ridicat si a spus cate ceva despre el/ea. Pe unde a umblat. Ce a studiat. Unde si ce a muncit. Am fost foarte atent la ce au spus fetele si ce au spus baietii.

Frazele fetelor sunau astfel: „Inca nu am ajuns sa fiu la nivelul X in afacere, insa ma lupt…„; „...apoi l-am avut pe numele_baietelului-ei_aici si ma lupt cu viata si cu nevoile sa am grija de el…„; „….suntem fericiti si nu imi doresc nimic mai mult decat ce am acum….”.

Baietii, pe de alta parte, se exprimau de genul: „….depinde ce vrei de la viata si cum definesti succesul…„; „….nu pot spune ca am ajuns sa fiu multumit inca cu ce sunt….„.

Daca stai si compari, nu difera enorm, poate doar la modul de a spune ce te doare la inima, ce te roade in suflet. Si femeile si barbatii isi doresc ceva. Toti ne dorim sa fim fericiti.

Exista insa diferente in cum definesc unii si ceilalti fericirea. Pe scurt: femeile vor sa simta ca sunt fericite si barbatii vor sa aiba.

Barbatul care nu e sigur de ce simte femeia lui, ii va oferi sa aiba cat mai multe, crezand ca astfel si-o apropie. Nu stie bietul nebun, ca ce ii daruieste de fapt sunt caramizi sa zideasca zidul dintre ei 🙁

Mi-ar place daca am schimbat locurile, macar o zi. Sa traim fiecare viata celuilalt. Oare am zice la sfarsitul zilei ca suntem multumiti ca suntem femei sau barbati? Ce ceri de la partenerul tau? Oferi la fel de mult?
In inima ta, astazi, trebuie sa te lupti sa-i gasesti loc sau esti plin de ea/el?

Articol din categoria: De suflet

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro