Povestea usii

Povestea usii

Totul incepe si se termina cu o usa

E foarte ciudat si amuzant, cum in viata aproape totul incepe si se termina la o usa.

Pana inca bebele nu e nascut, e asteptat de cineva la o usa, pe care scrie „Accesul in sala de nasteri interzis pentru apartinatori” 🙂 Apoi bebele e aranjat frumos, si scos tot pe o usa sa fie vazut de cei dragi.

Dupa 4 zile, ajunsi acasa, mama si copilul sunt asteptati de familia largita, in spatele unei usi, cu cadouri si surprize. Usa de deschide si noul membru al familiei intra in camin.

Prima zi de gradinita. In fata usii, ultimele aranjari de fundita, par, cordeluta (daca e fetita), apoi educatoarea striga in curte, la noi parintii: copiii din grupa mica, la usa galbena va rog. Ne aranjam in coada, asteptam. Usa se deschide si puiul nostru intalneste alta lume, cea din societate.

Are nevoie de adeverinte medicale, de vaccinari etc. Alte drumuri, asteptat la usi, multumit la personalul de acolo, care mai sincer sau nu te anunta zambind „aveti oricand o usa deschisa, reveniti cu incredere”.

Scoala, facultate, job. Peste tot noi usi i se deschid tanarului nostru, care ajunge matur. In fata unora va plange, seara tarziu, ca ea ii spune ca de azi nu il mai vrea. In fata altor usi va rade zgomots, deoarece tocmai a primit un „Da, vreau sa fiu sotia ta„, dupa ce a condus-o acasa.

Deschide usa, turcii ma-nconjor 🙂 … literatura e plina si ea de simbolul usilor.

Usile nu sunt folosite de hoti insa. Ei aleg geamurile, hornurile. Cand sunt alese usile, de regula sunt fortate, sparte, saracele 🙂

Proverb: In fata usii deschise si cel cinstit pacatuieste.

Peste tot, oriunde ne uitam, usa ne urmareste, e cu noi. Avem nevoie de usi, ele deschid si inchid oportunitati, ocazii, situatii. Le-am incorporat in limbaj, in sentimente, in felul de a ne comporta.

Aceasta povestire a fost scrisa pentru a participa la concursul de pe www.depozitdeusi.ro/blog (www.depozitdeusi.ro)

Articol din categoria: Generale

f64.ro
aaa

5 comentarii

  1. Foarte interesanta abordarea cu istoria omului vis-a-vis de usi 🙂

  2. Daca tot e vorba de usi de interior si promovare de usi de ce sa nu fie usi din Germania?

  3. De ce nu? Ca e cam SPAM de aia. Dar te las o data 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro