Atentie la Orange WebCare

Atentie la Orange WebCare

Am primit de curand pe email de la un coleg o experienta nici pe departe unica, insa foarte nasoala, legata de Orange. Sunt intr-u totul de acord. Va redau mai jos povestea:

Cineva mi-a spart contul de orange webcare si s-a apucat de reincarcat cartele. Lectii:

1. Orange nu pot/vor sa anuleze incarcarile.
2. Orange nu pot sa-mi spuna de pe ce ip s-a logat respectivul
3. Orange nu a putut sa ma ajute in vreun fel, mi-au recomandat plangere la politie, ei „nu au cum sa ma ajute”
4. Nu pare sa existe vreun mecanism de prevenire a atacurilor brute-force in webcare. Poti baga parole in nestire, no problem. Nu exista limita de incercari, captcha, altceva, nimic.
5. WebCare nu se poate dezactiva de catre client, posibil serviciul clienti sa va spuna asa ceva gresit. E fals, nu se poate dezactiva decat de catre ei, si nu pe loc!
6. In WebCare, cel putin astazi, nu se putea schimba parola contului!!!
7. Orange nu pare sa monitorizeze nici incercari de login brute-force, nici istoricul operatiilor in cont (la mine apareau incercari de reincarcare de cartele cu sume ce depaseau cu mult limita abonamentului meu).

Deci grija mare ce parole aveti. Eu am renuntat la WebCare cu totul, prefer sa nu las banii mei la mana unor asemenea incompetenti. Ma gandesc sa trec pe Vodafone, urmeaza sa studiez ofertele, fiindca mi s-a parut ca Orange, dupa 5 ani si 2 abonamente, fara restante niciodata, m-au tratat ca pe un gunoi.

Nr reincarcat: 0756543470

Urmeaza sa fac plangere la politie plus ma gandesc sa-i dau in judecata pentru un asemenea site jenant.

ORANGE SUX!

Articol din categoria: Generale

f64.ro
aaa

24 comentarii

 1. #1 Comentariu nou

  He He! Mie mi-au trimis executor judecatoresc acasa cu o firma de avocati recuperatori pentru o datorie care nu-mi apartinea. Degeaba le explici ca nu ai treaba, asa au primit datele de la Orange, asa te executa. De la Orange am primit explicatia ca as avea ceva datorii la banci si de aceea au venit executorii la usa mea. Greseala firmei de recuperare, nu a lor. Totusi daca eu nu am datorii la banci, de unde au avut datele mele personale, nu de la Orange?
  Oricum m-am portat…client din 2000, 3 abonamente,(mai am de asteptat sa expire 2 din ele sa ma portez cu toate 3) viva Cosmote, nu stiu daca e alegerea cea mai buna, dar a fost primul shop ce mi-a iesit in fata!!!

 2. #2 Comentariu nou

  Eu ti-as recomanda Vodafone.

 3. #3 Comentariu nou

  Ai facut plangere la OPC?
  Aceasta institutie trebuie sa ne protejeze de proastele servicii pe care le platim in mod corect. Depune o plangere online, cere un nr. de inregistrare si urmareste evolutia rezolvarii situatiei. Mult succes!

 4. Cum au facut?
  Pagina lor: http://www.orange.ro/thank-you/puncte/ nu e protejata in nici un fel. Parola ta e trimisa in clar. Oricinee poate s-o vada.
  I-am anuntat de vreo 2 ani de bresa de securitate
  Am primit un email formal ca „o sa analizeze” si … nimic.

 5. #5 Comentariu nou

  Asa e … pe clientii noi ii pupa in kur, iar pe cei vechi ii trateaza ca pe niste „gunoaie”, desi au mai multe abonamente si nicio restanta, macar odata (numai eu am vreo 4). Ce sa mai zic ca si semnalul e de KK. Astept sa expire si „TRAIASCA PORTABILITATEA!!!”

 6. #6 Comentariu nou

  Goana dupa clienti buni platitori a transformat firmele oRANGE si
  vODAFONE in excroci super versati in a baga mina in bugetul clientui
  te trag in piept cu ori-ce ocazie se iveste>>>la orange ramura business se fac niste tzepe de te cheleste (daca esti firma si te viziteaza un reprezentant al „orange” sa stii ca substratul e documentarea punctelor slabe(ale tale)pentru a fi tras in teapa
  (sub pretextu inbunatatirii serviciului si a optimizarii costurilor vei
  observa in 2 luni dublarea facturii si escaladarea permanenta lunara
  fara sa ai minute real consumabile[ dispar minutele incluse si ori-ce vorbesti e suprataxat sau e bagat rooming] ASTA PATESTI daca faci inprudenta sa faci negocieri si semnezi aditionale la contract semnate
  pe genunchi la usa firmei tale [fiindca ei excrocii sunt tot timpul
  grabiti sa nu-i prinda cineva EXEMPU>>>POCAVISO>>>o firma ce are sediul in craiova si filiale in toata tzara fac excrocherii in numele „orange” dar ei sunt numai COLABORATORI dar au drept de administrare in conturile tale si firma mama orange i-i apara
  ca ei prin acest procedeu aduc bani frumosi] daca reclami vei primi
  una peste BOT cica ai semnat contracte aditionale valabile 1 an
  dar acest pseudo reprezentant nu spune si nu explica in ce fel se optimizeaza {cel mai mare adevar e ca se optimizeaza incasarile in detrimentul clientului } detin date concrete si stiu si cum i-l cheama reprezentanta excroaca de la POCAVISO filiala timisoara)
  DAR NICI vODAFONE nu e de lepadat cu care am avut o experienta dureroasa privind necinstea reprezentantilor ei care te trag in teapa cum pot >>cine e curios >>>sau interesat sa se informeze>> pot publica tot istoricul chiar si copia contractului cu numele smecherului ce se ascunde sub numele reprezentant vODAFONE

 7. #7 Comentariu nou

  sfatul meu e urmatorul>>>>>NU VA ABONATI LA VITEZA (IN FUGA SI GRABA) faceti vizite dese la diversi reprezentanti discutati pe indelete informati-va detailat si va veti da seama cine e de incredere fiindca cei ce te trateaza de sus (care cred ca sunt mai destepti si mai competenti decit „papa’ sunt excroci ce cu viteza aplica tzapa zicind in sinea lor NEXT LUSERS) totul depinde de oficiantul cu care tratezi daca negociezi ceva cu el si el inroduce datele tale asta asa ramine fiindca ei au dreptul de administrare al contului tau(cu sau fara webcare) chiar daca e de la cea mai obscura firmulita>>>firma de telefonie e furnizoare de servicii ce nu are si suportul birocratic necesar si e normal sa i-si apere slugile ce aduc profit

 8. #8 Comentariu nou

  Deocamdata mai am la Orange 3 numere dintre care doar 2 sunt utilizate, o cartela sta la sertar cu redirectionare pe alt numar, am primit factura Orange cu 3 reincarcari de prepay sume relativ mici (total 22 de euro) insa problema este ca reincarcarile sau facut de pe numarul care sta in sertar. Am sunat la Orange mi sa spus ca sunt facute reincarcarile din contul webcare si pe langa cele 3 ca va mai fi o reincarcare de 10 euro pe luna urmatoare. Au incercat sa ma convinga ca am dat parola cuiva ca probabil ceva cunostinta mia intuit parola si contul etc. Cu greu am inchis contul de webcare dupa zeci de minute si vreo 6 apeluri la serviciul clienti si emailuri peste emailuri in care le-am spus ca nu mai raspund de orice actiune se face din acel cont. Nu au vrut sa imi spuna o adresa IP de pe care sa facut accesarea. Partea mai interesanta este ca am sunat pe numarul reincarcat (era acelasi) si mia raspuns un baiat care relaxat mia spus ca el nu stie cine ia incarcat cartela, el are un site unde contra anumitor servicii online este platit cu credit pe cartela Orange. Deci atentie maxima la ORANGE WEBCARE contul nu este sigur, mai mult nu am fost atentionat cu mesaj pe mobil sau prin alte modalitati ca eu voi incarca o cartela prepay din contul meu. Facturile le-am achitat (desi sunt servicii pe care nu le-am folosit eu) dar au fost ultimele achitate catre Orange. Azi am primit si recomandata prin care Orange ma anunta ca ei lupta impotriva fraudei dar mau avertizat sa nu ….. si pentru orice altceva sa contactez politia.
  Deci atentie la Orange WEBCARE.

 9. #9 Comentariu nou

  pffff…..cea mai nashpa fima de telefonie..e orange…..incercati cosmote…sunt ffff multumit de ei…acoperire oriunde……si oferte fff bune…de pe cartela pre-pay…si abn.

 10. #10 Comentariu nou

  Cu tristete am citit acest articol si am vazut ca este de un an. De ieri fac si eu parte din lumea celor fraudati de orange. Am primit un mesaj de la 200 ca am incarcat cartela numarului 0749994786 cu 23 euro. Cand i-am sunat pe cei de la orande nu au stiut sa imi spuna decat transferul de credit a fost facut de pe Webcare. Cand am verificat contul era inchis si ei nu au stiut sa spuna cine l-a inchis, nu au stiut sa spuna decat ca cine a intrat pe contul meu stia userul si parola.
  Din moment ce eu nu am dat datele mele nu vad cum ar putea fi problema mea. Ii consider pe cei de la orande direct vinovati pentru ca ei incurajeaza folosirea serviciului Webcare fara a oferi si siguranta. Practic ei incurajeaza frauda si inselarea noastra, a clientilor buni platnici si fideli. Am abonamentul de 9 ani si cei de la orange nu pot face nimic in favoarea mea, pentru 9 ani de fidelitate eu primesc 25 de minute si o teapa.
  In momentul acesta nu am facut nici o plangere, pentru ca nu cred ca m-ar ajuta cu ceva. Cei de la politie nu sunt in stare sa gaseasca un hot de buzunare…
  As vrea sa stiu daca voi ati reusit ceva si as vrea sa va propun sa facem o plangere colectiva, eventual sa ii dam in judecata pe cei de la orange. Cred ca impreuna avem sanse mult mai mari…

 11. #11 Comentariu nou

  Recomandarea mea este sa depui o plangere la politie. Care politie, poate (daca nu stie deja) ce amici donatori are individul de la numarul de mai sus. Si ar putea cere detalii de al Orange… care macar cu politia AR TREBUI SA COLABOREZE…
  N-am studii juridice dar nu cred ca exista sau e e viabil conceptul de plangere colectiva…

 12. #12 Comentariu nou

  Goana dupa clienti buni platitori a transformat firmele oRANGE sivODAFONE in excroci super versati in a baga mina in bugetul clientui te trag in piept cu ori-ce ocazie se iveste>>>la orange ramura business se fac niste tzepe de te cheleste (daca esti firma si te viziteaza un reprezentant al “orange” sa stii ca substratul e documentarea punctelor slabe(ale tale)pentru a fi tras in teapa(sub pretextu inbunatatirii serviciului si a optimizarii costurilor veiobserva in 2 luni dublarea facturii si escaladarea permanenta lunarafara sa ai minute real consumabile[ dispar minutele incluse si ori-ce vorbesti e suprataxat sau e bagat rooming] ASTA PATESTI daca faci inprudenta sa faci negocieri si semnezi aditionale la contract semnatepe genunchi la usa firmei tale [fiindca ei excrocii sunt tot timpulgrabiti sa nu-i prinda cineva EXEMPU>>>POCAVISO>>>o firma ce are sediul in craiova si filiale in toata tzara fac excrocherii in numele „orange” dar ei sunt numai COLABORATORI dar au drept de administrare in conturile tale si firma mama orange i-i aparaca ei prin acest procedeu aduc bani frumosi] daca reclami vei primiuna peste BOT cica ai semnat contracte aditionale valabile 1 andar acest pseudo reprezentant nu spune si nu explica in ce fel se optimizeaza {cel mai mare adevar e ca se optimizeaza incasarile in detrimentul clientului } detin date concrete si stiu si cum i-l cheama reprezentanta excroaca de la POCAVISO filiala timisoara)DAR NICI vODAFONE nu e de lepadat cu care am avut o experienta dureroasa privind necinstea reprezentantilor ei care te trag in teapa cum pot >>cine e curios >>>sau interesat sa se informeze>> pot publica tot istoricul chiar si copia contractului cu numele smecherului ce se ascunde sub numele reprezentant vODAFONE
  +1

 13. #14 Comentariu nou

  Incepand de azi si eu fac parte din categoria frudatilor! Este incredibil cat de usor pot unii oameni sa-ti faca surprize de genul asta. La mine au incarcat 5 numere cu o valoare totala de 47 de euro. Am fost la Orange si mi-au zis sa depun o plangere si in maxim 15 zile voi primi raspuns. Din ce-mi ziceti, nu prea am ce face. Da’ eu unul nu platesc aia 47 de euro nici mort!! Nu e vina ea ca au ei o securitate de doi bani!
  Plus ca i-am intrebat ce pot face ca sa nu mai se efectueze alte transferuri? Si mi-au zis ca nu am ce face…. I love Orange!

 14. #15 Comentariu nou

  mama lor de hoti!
  astazi, 30.07.2010, am intrat in clubul fraieritilor Orange. In urma discutiilor telefonice avute cu personalul Org, reancarcarea s-a facut prin webcare.
  – paguba: 2 incarcari de 20 EUR fiecare;
  – nr beneficiar: 0749889660;
  Macar mi-au sters contul de webcare, la cererea mea!

  i fuck Orange!

 15. #16 Comentariu nou

  exact aceasi faza am patit si eu,acum o saptamana primesc mesaj ca am reincarcat contul cuiva la 5 dimineata cu 21 euro,am facut plangere la orange dar degeaba mi-au trimis o amarata de hartie exact ce ma asteptam sa fie,nu poate sa rezolve nimic, sa imi dai nr tau de telefon daca vrei pls sa vorbim mai multe pe mail lapuste.tudor@yahoo.com

 16. @2pac: de unde accesezi de obicei contul de orange online? Nu se poate sa iti fi aflat cineva parola?
  @buza umflta: aceeasi intrebare 🙁

 17. #18 Comentariu nou

  Ma inscriu in clubul fraudatilor orange
  Paguba 20 euro
  A rezolvat cineva ceva?Ma gandesc sa ma adresez Protectiei Consumatorilor daca nu fac verificarile de rigoare si nu imi sterg de pe factura cei 20 euro
  Macar sa le dea amenda ptrc acest serviciu de kakat care incurajeaza frauda

 18. Salut, sambata noapte am patit la fel… 200 de euro paguba- deci par a fi cel mai fraier de aici 🙂 Am inceput sa primesc mesaje si dupa primu am crezut ca e greseala, dupa al doilea m-am prins ca e dubas si am sunat numarul reincarcat: 0749.539.644 Mi-a zis unu: „lasa`ma domle in pace!” 🙂

  Am sunat instant la Orange si am solicitat blocarea imediata a contului webcare pentru ca erau doar 3 incarcari efectuate (primisem si al 3-lea mesaj) si in timp ce discutam cu consultantul a venit al patrulea mesaj :D…. Si tot asa pana la 10 mesaje de 20 de euro.

  Orange „m-a ajutat” blocandu-mi TOATE CELE 3 ABONAMENTE si solicitandu-mi sa platesc un avans de 800 de lei pentru a nu pierde numerele… pe aceasta cale le multumesc 🙂 Acum am 3 numere taiate fara niciun preaviz incepand de duminica seara. Si dupa nspe mii de discutii cu orange nu am ajuns la niciun consens

  Am depus ieri plangere penala la SCCO Maramures si astept hartie oficiala din partea Orange. Daca nu ma rezolva am discutat cu un avocat si incerc o actiune juridica.

  Te rog sa ma cauti pe mail! Mersi

 19. #21 Comentariu nou

  Am patit si eu azi acelasi lucru. De ce nu ma ajuta Orange si le permite hotilor sa isi incarce creditele cu banii mei?!?!?!?

 20. #22 Comentariu nou

  Sa va impartasesc problema mea..in anul 2010 luna martie am facut abonament pe 2 ani la orange.
  totodata am zis sa imi fac si cont pe orange web care( mai exact acel cont al lor in care iti poti plati facturile si vizualiza orice are legatua cu orange)
  au trecut 2 ani si imi expira contractul..cei drept mai aveam sa dau o suma de 600 lei pt a il inchide dar nu am mai platit.o pe motiv ca nu mi.a convenit acea suma pe care mu stiu cum a avut asa o o cifra mare…am primit cateva luni fel si fel de facturi etc care ma anuntau sa platesc si tot odata si de la firme de reciperari…de vreo 4 luni nu am mai primit nimic..ieri insa a venit cineva la mine acasa( pacat ca nu am fost acasa, asa ca a rasp mama), si i.au cerut nr meu de telefon.m.au sunat si mi.au zis ca trebuie sa dau niste declaratii ca sunt nustiu de la ce serviciu si ca l.au prins pe unul care spargea parolele si ca eu sunt printre victime si trebuie sa completez un formular..binenteles ca am refuzat pt ca nu am incredere si ma tot preseaza ca vor veni la munca la mine etc..stiu ca nu st obligat sa le dau unele declararii…initial am crezut ca e ceva la mijloc si ca cei de la orange vor sa ma faca cumvs sa le platesc..nu era pb de asta ca le plateam daca se ajunsese aici..asa ca am sunat la ei si nu mai figurez in baza lor de date nici cu.numele nici cu nr de contract..am zis sa ma interesez si la firma de recuperari..aceasi poveste..eram la ei in baza de date dar mi.au zis ca orange au retras dosarul pe motiv ca mi.au intrerupt contractul..nu stiu cine mi.a platit restanta si cum s.a intamplat sa nu mai am nicio legatura cu ei..ori au preferat ei sa lase de la ei cei 600 lei ori au stiut ca a fost o suma incorecta..cert e ca acum sunt pe cartela vodafone si nu mai am nicio legatura cu orange..insa din urma acestei experiente sunt presat de un individ care se da drept nush de subinspector de la nu stiu ce brigada.din cate mi.a explicat el aceasta instititie este cea de fraude etc..in ziua cand au venit la mama acasa erau doi indivizi la vreo 24 ani imbracati normal intr.o dacie 1300 cu un nr de inmatriculare ce nu corespundea unei institutii gen Mai mapn etc..mi.e teama sa le dau nustiu ce semnaturi pe motivul ca nu am incredere..sa nu mai zic ca ma suna de pe un nr de vodafone care nu este nicidecum un nr de firma gen 0800 sau altele..si nici nu au habar sa vorbeasca romana..mi se pare suspect..azi am primit mesaj de la ei ca ma vor cauta la munca..ce parere aveti? e cineva care a intalnit asa o problema?
  0 zi buna…

 21. #23 Comentariu nou

  Vad ca treaba asta e veche, din 2010 Orange are cunostinta de incarcarile frauduloase prin webcare si totusi nu face nimic. Azi am primit acelasi mesaj ca si voi ca am reincarcat un numar prepay cu 22.7 euro (2,7 sunt bonus :))) Voi ati rezolvat ceva?

  • #24 Comentariu nou

   Imi pare rau ca te afli in acest club. In 2010 mi se-a intamplat si mie ceva similar. Dupa un an de la incident am fost contactata de politie si intrebata daca vreau a depun plangere, astfel am aflat ca un pusti (nu imi amintesc varsta dar stiu sigur ca era minor) a pagubit peste 100 de persoane in acest mod. Persoanele pagubite au depus plangere la politie si acestia au deschis o ancheta. Acest caz inca se judeca la Cluj.
   Cei de la Orange nu au facut decat sa ofere politiei informatii despre plangeri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro