Rufele murdare: in casa sau in public?

Rufele murdare: in casa sau in public?

Da, stiu. Ati mai auzit afirmatia „Rufele murdare se spala in familie„. Si totusi ma incapatanez sa ma intreb de ce trebuie sa fie rufe murdare in relatie? Sau sa schimb directia retorica si sa apelez la silogismul:

<<Relatiile sunt compuse din oameni. Oamenii sunt imperfecti (sau „perfectibili„) . Rezulta deci ca relatiile sunt imperfecte ? >>

Probabil ca imperfectiunea relatiilor este direct proportionala cu gradul de imperfectiune a celor doi, care formeaza cuplul. Desi se poate si sa se gaseasca doi „perfecti” care sa nu se inteleaga deloc, deoarece fiecare se considera deja perfect, prin urmare este numai de datoria celuilalt sa se schimbe.

De cate ori nu stai pe ganduri si canteresti fiecare decizie si gest care il faci in relatie, gandindu-te „Oare cum va fi interpretat de el/ea? Oare il va analiza ca un fapt sau ca si un semn sau simptom al starii mele actuale etc?”

Catre EL: NU poti sa ii pretinzi sa fie numai un zambet la o iesire in oras cu prietenii, sau in orice alt loc public, daca acasa ai lasat-o sa inteleaga ca nu dai doi bani pe ea. Sau poate ca dai mai mult decat 2 bani, dar NUMAI atat dai. Altceva nu ai. Dai bani ca sa compenezi ceea ce nu ai sa dai si stii ca ea are nevoie.

Catre EA: Daca esti in public si ai o „cearta” neterminata, las-o macar in mintea ta, daca nu o poti uita sau ierta. Veti continua discutia acasa, cu mai putin sau mai mult aplomb, insa ce rost are sa stricati momentul in public?

Spalatul rufelor in public nu aduce nimic bun. Aduce insa chestii neplacute:

  • prietenii sau cei cu care iesiti vor vedea o fata a voastra nu neaparat cea mai reala (totusi sunteti „certati”), nu este comportamentul vostru normal acela
  • cel care va ataca problema ramasa neterminata acasa sau pe masina, va avea un avantaj si celalat (mai ales daca este genul impaciuitor) va tacea ca sa aplaneze situatia, neputand astfel sa isi demonstreze nevinovatia
  • veti crea o stare de indispozitie generala in mediul in care va aflati, chiar daca cearta sau momentul a trecut
  • veti astepta tacit timpul de plecare acasa, pentru ca deja catre masina si apoi pe drum spre casa, sa re-incepeti scandalul

Vrei sa ii recastigi inima? Poate ca ai mintit si nu te mai crede. Poate insa ca se straduie sa gaseasca un motiv sa te creada din nou si sa te vrea inapoi. Uite un sfat:

Aveti si versurile (foarte adanci) aici.

Articol din categoria: De suflet

f64.ro
aaa

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro