Las-o sa termine!

Las-o sa termine!

Fraze gandite mult timp si incepute cu sfiala, incep sa fie rostite abia acum. Desi tarziu, nu prea tarziu. Inca mai este timp de discutat. Si pe cum le rosteste, pe masura ce silabele ies in invalmaseala facerii, printre dinti, si devin sunete care isi doresc sa atinga cu inteles tinta vizata, ele

trebuie bla-bla-bla_continutascultate. – Las-o sa termine!

Ii este greu sa vorbeasca in fata ta, pentru ca de fiecare data o opresti. Ori de cate ori incearca sa iti spuna ce simte, ce vrea, ce ii place, ce i se pare de valoare si ce are pentru ea semnificatie… o opreai brutal, cu fraze de genul „Tu esti idioata?” , „Nu stii nimic!”. – Las-o sa termine!

Nu a avut niciodata curajul sa-ti zica „Lasa-ma sa termin!” pentru ca se inchidea in ea si daca mai si plangea, erai satisfacut ca ai pus-o, din nou, cu botul pe labe. Doar „acolo ii e locul”, la picioarele tale, carpa ta. Ca doar „o iubesti foarte mult”.

Procesul ei decizional poate mai de durata, mai greu isi aduna ideile, cu mai mult efort ajunge sa inteleaga sau sa isi recunoasca in ea stari si sentimente. Poate ca stiind ca nu simti cu ea, incearca sa reduca trairile ei intense, la cateva cuvinte reprezentative, care sa nu-ti „incarce” rabdarea, ca stie ca esti intotdeauna pe fuga si mergi la „tinta” apoi te retragi satisfacut. – Las-o sa termine!

Ca sa poti sa o intelegi si sa te simta atent si cu dorinta de a cunoaste ce simte si ce traieste in inima ei, ai nevoie cel putin de rabdare si respect. Respect pentru ORICE ar zice, pentru ca vine din EA, si pe EA zici ca o iubesti. – Las-o sa termine!

Rabdare, pentru ca are nevoie de timp sa-si finalizeze gandurile, ecuatiile interne care conduc la solutia si la expresia exterioara a gandurilor ei. Nu te mai baga peste frazele ei neterminate si nu-i mai intrerupe firul logic al cuvintelor. O s-o sperii si se va retrage si mai mult in cochilia ei, unde se simte safe. Nu castigi nimic cu forta.  – Las-o sa termine!

Atata vreme cat nu ai curaj sa ii permiti sa iti SPUNA INIMA ei, nu esti barbat adevarat.

Imaginea din prima pagina a fost folosita cu permisiunea autorului.

Articol din categoria: De suflet

f64.ro
aaa

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro