Ajutati sinistratii inundatiilor

Ajutati sinistratii inundatiilor

Unii copii au adunat atata blazare in ei incat poti jura ca sunt adulti :(Sambata trecuta doi colegi de-ai mei de serviciu, doi romani normali, au facut ceva admirabil. Fara sa fie ceva moguli sau sfinti sau ce mai stiu eu ce super-eroi, au umplut masina personala cu alimente si haine si au plecat cu inima buna spre judetul Neamt, spre alti romani ca si noi, care trec prin necazuri, dupa ce au fost inundati si au pierdut tot sau foarte mult. Aveti articolul intreg aici.

Saptamana aceasta o sa plec eu si sotia si oricine mai doreste ma poate contacta. O sa mergem si cealalta sambata (numai in week-end putem pleca de la serviciu si sa lasam copiii cu cineva), si cealalta si cealalta. Am gasit oameni inimosi care au dat din putinul sau multul lor, pentru alti oameni care nu mai au NIMIC.

Nu e treaba noastra sa judecam contexte sau sa identificam vinovatii. Ploaia nu Foarte mult mal dupa inundatii in Moldovapoate fi adusa la tribunal si sa i se intenteze proces pentru daune materiale.  Putem insa, fiecare, dupa varsta si putere, sa punem deoparte o papusa, un trenulet, o pungulita de bomboane, un fular, o paine sau 2L de apa minerala, pentru ca la sute de kilometri departare, alt roman, caruia i s-a taiat tot 25% din salar sau pensie, ca si noua, sa poata manca ceva astazi si sa isi potoleasca setea.

Cel mai mult au nevoie de alimente si apa. Cand vezi ce apa au in fantani, iti vine sa mergi acolo cu cisterne. Da, stiu, nu avem fonduri, dar acasa sigur ai 1L de apa in plus. Sigur ai o paine extra. Sigur ai o conserva, un pachet de unt, un ceaun sau o oala.

Oamenii astia au iesit noaptea la 1-2-3-4 din case, cu ce au avut pe ei. Multi nu mai au nici acte.

Ii putem ajuta. Da, stiu ca primariile, ca statul, ca ONG-urile se implica. Stiu ca exista conturi pentru donatii rasarite peste noapte. Stiu ca s-au infiintat numere speciale pentru trimis SMS-uri supra-taxate… insa unde ajung banii aia? NU STIU!

Ce stiu, e ce spunea Alin pe blog: „Una peste alta, tot efortul a meritat, chiar daca am ajuns in Cluj si am picat de somn.

Da din mana ta ce ai pentru acei oameni, nemijlocit de alti „intermediari”. Fa act de prezenta. Da-le un zambet, o vorba buna, de incurajare. Nimeni nu o face.

O noapte odihnitoare si calduroasa va doresc, in paturile voastre comode, uscate. In casa voastra achitata si cu copiii sanatosi si hraniti.

Articol din categoria: De suflet

f64.ro
aaa

6 comentarii

 1. #1 Comentariu nou

  cand plecati? mai este loc?

 2. #2 Comentariu nou

  si cand va intoarceti?

 3. Servus Alex, ti-am raspuns si pe twitter: vrem sa plecam maine dimineata foarte devreme, 5-6AM daca putem [mituim soacra sa stea cu pruncii:)].
  Eu cu sotia mergem cu masina personala. Mai avem cativa interesati de plecat in caravana dar nimic concret inca, de asta as vrea sa pastram legatura sa ne intelegem, aici sau pe twitter sau poti sa-mi dau un buzz de pe icon de YM din bara din dreapta, de sub „Chat cu mine”.
  Esti binevenit cu ce poti si vrei/ti sa dai/ti si daca vi si cu masina personala si mai bine. Nu avem locuri de dus pe cineva cu noi ca, sincer, mai bine umplem locurile libere cu alimente si haine decat sa luam un om extra.
  Anunta-ma azi ce va hotarati!

  Update: multumesc Catalin, Adi, Dan & co pentru implicare si donatii in alimente.

 4. Da ! Interesant si asta !

  Eu sunt dispus sa pun masina la dispozitie, singura problema este ca nu apuc sa strang mare lucru pana maine dimineata….

  exista lucruri care nu mai incap in masini si care ar putea avea nevoie de un transport ?

 5. Diseara mergem in Cora sa luam alimente si apa. Poti veni si tu daca ai ceva bani de cheltuit. Mancare si apa sunt cele mai stringente nevoi ale lor. Da-mi nr tau de mobil pe mess prin casuta de „Chat cu mine” de pe bara din dreapta si te sun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro