Omul nu se hraneste numai cu paine…

Omul nu se hraneste numai cu paine…

… ci si cu apa. Fara apa, in maxim 2 zile, esti mort. Dar cu prea multa apa, cazuta din cer zile in sir, semeni de-ai nostri au ajuns sinistrati.

Cluj-Napoca, 09 iulie 2010, seara dupa ce am iesit de la serviciu, am mers spre Cora Cluj (facusem deja toata saptamana liste cu promotii, oferte, reduceri etc) sa cumparam alimente. Am incercat sa cumparam echilibrat, alimente necesare si neperisabile. Am luat insa si zeci de rude de salam. Mi-a spus Alin ca au fost la mare „cautare” printre bietii oameni din Neamt.

Au mai fost cu noi, atat acum la cumparaturi, cat si a doua zi pe drum, Dana& Ionut si Sorin, carora le multumesc din nou si public.

Deja erau in portbagaj la mine alimentele si apa minerala donate de catre alti oameni de suflet: Catalin, Dan, Adi si … se stiu ei care au contribuit la acea donatie substantiala.

Scoala biblica Cristos pentru Romania a contribuit de asemenea cu o donatie in bani. Avem de la ei disponibila si o oferta de transport (microbus + remorca)  pe care o s-o folosim daca va fi nevoie.

Nu mi-am propus sa fac o lista „spre decontare” , insa pot sa va spun ca pe langa donatiile in imbracaminte si incaltaminte pe care nu le pot evalua efectiv, numai alimente in seara aceea am cumparat de aprox. 22 milioane lei vechi.

Vlad, care a vazut apelul meu pe twitter, s-a oferit sa vina si el cu masina personala. Vlad, daca oferta ramane valabila, sambata urmatoare avem iarasi drum spre sinistrati. Te asteptam.

Ne-am dus deci la Cora si am cumparat…

[nggallery id=2]

Pe la 01:17AM „studiam” pe Google Maps cea mai „abordabila” ruta pana la destinatie.

Cluj-Napoca, 10 iulie 2010, ora 05:38AM – pornim spre judetul Neamt (zona comunei Doljesti) cu 3 masini pline cu alimente, apa si imbracaminte pentru sinistratii inundati de acolo.

De pe drum am sunat la primarul din Doljesti, domnul Cojocaru, care ne-a asteptat in centrul comunei si ne-a prezentat pe doamna vice-primar Mihaela Dochitei, care cunoastea mai bine zona Buruienesti, afectata de ape.

Impreuna cu aceasta, am plecat spre zona amintita, am reusit sa parcam cele 3 masini in asa fel incat sa avem acces la toate 3 portbagaje simultan si ne-am apucat de „treaba” .

Am avut pungi de plastic cumparate, in care am incercat sa punem portii, aproximativ egale, de alimente, paine, hartie igienica, tampoane etc. Oamenii au fost foarte intelegatori si au format un grup ordonat si cei care primeau plecau, pentru a face loc altora. Doamna Dochitei, cunoscandu-i bine, ne ajuta facand spcificarile necesare uneori: aceasta femeie are 5 copii si e vaduva, fetita aceasta este muta, tatal acestui baiat a murit etc.

Oamenii au fost foarte intelegatori, negalagiosi si nu ne-au deranjat. Singurele care ne-au deranjat, la un moment dat, au fost cele 2 jeep-uri Touareg ale SPP-istilor din convoiul lui Basescu, care au sosit inaintea lui, la 20 de metri de zona unde imparteam noi alimentele, pentru a lua pe ei haine de „localnici”  si a parea „de-ai locului”. A sosit si Basescu (a dat ceva declaratie ridicola cum ca le va face dig la oameni), cu un tip cu inceput de chelie, cu camasa alba impecabil de curata (am aflat de la oameni ca ar fi prefectul), care le spunea la oameni in spatele lui Basescu ce sa-l intrebe, accentuand pe „fiti spontani!”. lame

Nu am ramas deloc in zona, decat atata cat sa fotografiem si sa memoram locuri, fete de oameni, simtaminte. O sa mergem din nou sambata viitoare, probabil in zona Radauti, care am auzit ca e si mai grav afectata.

Las fotografiile sa va spuna mai multe. Puteti intreba/comenta aici si va mai detaliez. Se prea poate ca unele informatii sa le fi scapat.

[nggallery id=1]

Articol din categoria: De suflet

f64.ro
aaa

4 comentarii

 1. In cadrul campaniei organizate de Crucea Rosie si CCIR pentru a veni in sprijinul sinistratilor din Moldova, ne-am gandit sa organizam o strangere de ajutoare la sediul nostru.

  In urmatoarele zile puteti aduce la sediul Maguay articole de imbracaminte, alimente neperisabile si materiale igenico-sanitare pentru a fi trimise catre cei afectati de inundatiile din tara.

  Rugamintea este ca articolele de imbracaminte sa fie curate, calcate si sortate in pungi pe mai multe categorii: femei/barbati/copii, varsta, eventual marime.

  Orice ajutor este binevenit 🙂

  http://www.facebook.com/event.php?eid=136133249747770&index=1

 2. Cool stuff, dude… Am vazut tarziu articolul tau… KUTGW (Keep Up The Good Work 🙂 )

 3. @Hacker: Si voi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro