Inmormantati-mi crestineste bebelusul!

Inmormantati-mi crestineste bebelusul!

Inmormantati-mi crestineste bebelusul!

destinatar: BOR

Din adevarul.ro: „EXCLUSIV Pruncii arşi de vii nu pot fi înmormântaţi creştineşte” – Bebeluşii care au ars de vii nu pot fi înmormântaţi cu slujbă creştinească tradiţională, pentru că nu au fost botezaţi! Preotul Valentin Fotescu a declarat, în exclusivitate pentru Adevărul.ro, că se poate oficia doar o slujbă de consolare a părinţilor.

„Nu se poate da nici derogare, pentru că, din punctul de vedere al Bisericii, nu sunt creştini şi nu poţi da derogare decât pentru cineva care face parte din aceeasi credinţa. Se oficiază doar o slujbă de pomenire pentru copii nebotezaţi, pentru credinţa parintilor”, ne-a declarat Fotescu, adăugând că, până la urmă, „Dumnezeu decide”.

========

Nu are nici un om dreptul sa interzica inmormantarea crestineasca a unui alt om (indiferent de varsta lui). Botezul copiilor NU este o porunca divina, este o traditie. Nu trebuie sa lasam asta sa impiedice inmormantarea bebelusilor nostri decedati inainte de asa-zis-ul botez.

Hristos spune in Biblie ca NUMAI cei care CRED sa fie botezati, deci maturii, cei care POT sa creada si au mintea dezvoltata sa poata alege sa creada, nu bebelusii care nu pot nici macar vorbi.

Catre BOR: INMORMANTATI-NE copiii!!!

Semnati petitia aici

Articol din categoria: Generale

f64.ro
aaa

8 comentarii

 1. #2 Comentariu nou

  Dont give a [grija mare la limbaj, esti la MINE acasa] what u tink! :))

 2. #3 Comentariu nou

  Orice om se naste mostenind pacatul originar, cel al protoparintilor (Adam si Eva). Acest pacat este sters prin actul botezului. In consecinta nu se poate practica o slujba de inmormantare cata vreme acest pacat n-a fost sters.

 3. @Dan: presupun ca ai si argumente? 🙂

 4. #5 Comentariu nou

  @Dan, incearca sa ignori orice traditie retarda a bisericii, si argumenteaza lucrurile din perspectiva binelui si a raului. Sau si mai bine, pune-te in postura parintelui care tocmai si-a pierdut copilul pe care l-a asteptat si si l-a dorit de atata vreme, care ar trebui sa isi ingroape pruncul, ca pe un pacatos, ca pe un criminal (care defapt primesc inmormantare crestineasca), ca pe un animal…

 5. Biserica ar trebui sa fie in primul rand pentru oameni, si apoi pentru credinciosi. Or in acest caz, numai de umanism nu da dovada.

 6. Ma bucur sa vad ca lumea semneaza aceasta petitie

 7. #8 Comentariu nou

  trebuiau sa mearga la catolici atunci in bucuresti ca se putea da derogare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro