Laptele s-a stricat

Laptele s-a stricat

Termen expirare depasit la lapte relatiiToate lucrurile au termene de expirare. Painea, carnea congelata, marmeladele, salamul, cascavalul etc. Oriunde mergem astazi, gasim omniprezentele etichete cu termenele de expirare: „bun pana la„, „a se consuma de preferinta inainte de„, „expira la vezi capac„, „a nu se consuma dupa data de„.

Cumparam saptamanal lapte. E bun, e natural (va pot recomanda pe privat, nu vreau sa fac reclama la vreun brand), e hranitor, e complex, e racoros si combina o multime de nutrienti. Ales cu grija din multe posibile surse, laptele bun are termenul de expirare cel mai scurt, nu are consistenta branzoasa si ofera o experienta hranitoare pentru fani.

Când expiră însă, laptele are un miros grețos, afișează o priveliște de ne-dorit a fi privită și nu mai are aproape nimic din ceea ce îl făcea gustos la privit și satisfăcător la inghițit.

Perioadele în care avem timp să facem, zicem, alegem, visam și planificăm au, și ele, termenele lor de expirare. Ne trebuie sa experimentăm ceva, alegem modalitatea, o facem, apoi ne grabim sa scăpăm de ”mijloace”, deoarece deja s-au împuțit, deja nu mai au valabilitate.

Necesita multa migala și atenție orice este apropiat de inimă și suflet. Uneori, chiar cu termenele de expirare afișate la intrare, vizibil expirate, clienții totuși vin și vor să ”cumpere”, obișnuiți fiind cu numele produsului. Câți mai citim azi etichetele cu data expirării? Cât de atenți mai suntem la mirosuri, gust și calitate?

Luăm orice, oricum, oriunde, orișicând, doar pentru că știm că era odată bun? Câte avem în noi și sunt moarte sau nehranite … deci pe moarte?

Am plecat la drum cu planuri mărețe și ne-am trezit aruncați pe un țărm stâncos, cu valurile furtunoase amenințând să ne tragă înapoi?

Unde stai acum? Ce miros are laptele tău? Ceea ce e in sufletul tau e incă în termenul de valabilitate? Daca nu, aruncă-le la gunoi, fă curat și cumpară altele proaspete. Nu găsești? Caută! Nu te mulțumi să fi avut candva ceva, alege sa te aprovizionezi zilnic cu produse proaspete, pentru ca laptele să nu se împută și sa nu devină viața ta o groapa de gunoi, unde sunt colectate deșeuri.

Articol din categoria: De suflet

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro