Aventuri la gazduit: Michael Jackson a murit

Aventuri la gazduit: Michael Jackson a murit

Prin acest articol particip la concursul “Aventuri la Gazduit”. Detalii pe blogul Top Level Hosting

Daca trebuie facut vorbire despre „cea mai interesanta intamplare prin care ati trecut legata de gazduirea web„, pai cu siguranta trebuie sa vorbesc despre ziua de 26 iunie 2009.  Ce s-a intamplat atunci? Vestea mortii lui Michael Jackson a lovit media mondiala.

Pe 18 aprilie 2008 scriam un articol pe blog, cu titlul „Michael jackson a murit„, in care prezentam acest video si imi puneam intrebarea „Pe unde e MJ, de nu se mai aude nimic de el? O fi murit?!?”

Timpul a trecut, iar pe 26 iunie 2009, ajung la serviciu dimineata si ma uit bulversat cum micutul meu blog are brusc pe trafic.ro, un numar record (inca nedoborat) de vizitatori: 8.411 !!!

Dau un search rapid in Google si vad ca lumea a cautat intens dupa termenii „Michael jackson a murit?” si a ajuns pe articolul meu scris cu mai bine de 1 an inainte.  [Acum cand scriu acest articol, adspedia este inca pe locul 3 dupa doua situri de stiri online, la acea cautare :)]

La scurt timp, serviciul de gazduire web a dat kix si blogul a cazut in offline cateva minute, pana a intervenit administratorul serverului.

Explicatia? Faptul ca articolul respectiv fusese scris cu 1 an inainte, optimizarea SEO de care blogul are parte zilnic si grija cu care articolul a fost scris, au facut ca orice cautare efectuata in motoarele de cautare, cu termenii „Michael Jackson a murit” sa canalizeze internautii spre adspedia.ro.

Era ca si cum primisem ziarul de maine, ieri (va amintiti serialul?), insa „ieri = 1,5 ani” 🙂

Articol din categoria: Generale

f64.ro
aaa

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro