Proiectul Shoebox 2010 Cluj

Proiectul Shoebox 2010 Cluj

Proiectul ShoeBox 2010 ClujCei care deja ati participat in anii trecuti la campania de oferire de cadouri copiilor saraci si/sau orfani din zona Cluj, initiata de sotia mea, pe Shoebox.ro, o sa primiti cu bucurie aceasta veste.

Oana nu se poate ocupa anul acesta de campanie insa vreau s-o ajut si de aceea, fac un apel la cei care doriti si anul acesta sa faceti o surpriza placuta unui copil amarat, sa va alaturati mie si colegilor din iQuest in acest demers: Shoebox 2010 Cluj.

Cei care doriti sa puneti un banner pentru a sustine campania, puteti folosi codul de mai jos:

<a href=”http://shoebox.ro/2010/12/09/shoebox-2010/” target=”_blank”><img src=”http://shoebox.ro/wp-content/uploads/2009/12/shoebox_ro-125X125.jpg” alt=”Campania ShoeBox 2010″ title=”Campania ShoeBox 2010 Cluj” hspace=”12″ vspace=”12″ border=”0″></a>

Si asa arata rezultatul final 125X125 pixeli (cam orice blog sidebar il poate afisa sau poate fi pus oriunde ai un spatiu liber pe site-ul tau):

Campania ShoeBox 2010

Ce trebuie sa faceti?

Ai nevoie de:

* o cutie goala de pantofi

* pe care o invelesti frumos in hirtie de impachetat cadouri cu teme de craciun (si cutia si capacul ei).

Apoi pui in cutie:

dulciuri (ex.ciocolata, biscuiti, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt), un caiet, creioane colorate, o jucarie/mai multe, perie si pasta de dinti, un sapun, o felicitare de Craciun pe care sa scrii citeva rinduri, un fular/caciula/ciorapi grosi/ manusi/sau orice alt articol de imbracaminte, nou /purtat dar care sa arate bine, sa nu fie rupt, patat sau deteriorat, poate si o luminare, insa fara chibrituri, nu cumva copiii sa faca vreo isprava.  Luminarea nu trebuie sa fie ceva fancy ci una “folosibila” (multi dintre ei NU au nici macar curent electric).

Poti sa pui inauntru tot ce intra, ce vrei si ce crezi ca trebuie unui copil de virsta respectiva si sexul respectiv.  Am sa te rog sa scrii pe capacul cutiei virsta si sexul (ex. fetita 5 ani), asta ca sa stiu cui sa-l dau.

Pachetele pot contine tot ce Dumnezeu va pune pe suflet, tinand cont si de virsta si sexul copilului pentru care faceti cadoul.  Va rog sa nu puneti alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface in timpul manipularii (ex.compot de casa in borcan de sticla).

Copiii sint intre 2-18 ani fete si baieti, iar pachetele se pot aduce fara o limita de timp.

Termen limita:

22 Decembrie 2010, ora 18:00

Unde se colecteaza cutiile?

Locatie iQuest: Str. Motilor Nr. 6-8, Cluj-Napoca, vis-a-vis de sediul Primariei Cluj, in curte la ING Bank.

Avand in vedere experientele din anii trecuti, dati-mi voie sa va fac cateva specificatii:

1. Impachetati cadoul intr-o cutie (de pantofi) cu capac.

Pungile de cadouri risca sa se desfaca in timpul transportului si sunt si mai greu de stivuit.

2. Pe cutie lipiti o eticheta cu genul si varsta copilului pentru care este destinat cadoul, de ex. Baiat 16-18, Fata 10, unisex 10-12 etc Inscriptia trebuie sa fie vizibila si lipita bine.

S-a pierdut mult timp pretios incercand sa categorisim cutii pe care nu scria nimic (sau poate se pierduse post-it-ul), sa punem in cutii cadouri din pungi de cadouri sparte etc.

3. Inchideti cutia pentru transport.

Fie ca faceti asta cu o panglica stransa bine, sfoara, banda adeziva – cutia trebuie sa fie bine inchisa. Ea trece prin mai multe maini pana cand ajunge la un copil. Cutiile desfacute ne-a luat iarasi mult de timp: le-am sortat intr-o categorie separata, am consolidat cutia si am legat-o cu banda adeziva.

4. Acum ajung la o chestiune sensibila: nu puneti in cutii lucruri pe care nu v-ar place nici voua sa le primiti. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc special, pe care il cunoastem cu totii.

Din anul trecut:

Ecouri in presa locala Shoebox 2009: http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Clujenii_au_donat_cadouri_in_cutii_de_pantofi_0_171583241.html

Va mai amintiti Shoebox 2009?

http://shoebox.ro/2009/12/14/luni-14-decembrie-2009-ora-1828/

http://shoebox.ro/2009/12/11/11-decembrie-2009-toata-ziua-au-venit-pachete/

Mersi,

Vali

UPDATE: 18 Decembrie 2010, 03:01 PM – Multumesc celor care Promoveaza campania ShoeBox2010 Cluj : Ciulea.ro , iQuest.ro , Ecosys.ro

Articol din categoria: De suflet

f64.ro
aaa

3 comentarii

  1. O actiune frumoasa, felicitari pentru mobilizare, sa va iasa si sa va rapslateasca Dumnezeu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro