Va bagati la oua de prepelita?

Fara colesterolDe astazi incerc sa trec de la oua de gaina la oua de prepelita. Motivele? Diverse si multiple, va las mai jos un citat convingator luat de aici:

…ouale de prepelita pot ajuta la recuperarea dupa o perioada de stres sau de epuizare fizica, pentru ingrijirea tenului si a parului (prevenind caderea acestuia). De asemenea, medicii naturalisti recomanda aceste oua si pentru cei care sufera de boli respiratorii, digestive, hepatice, circulatori, de rinichi sau ale sistemului nervos. Sunt indicate si persoanelor care au un metabolism dereglat.

Ouale se consuma crude, de preferat dimineata. Este de preferat sa fiti foarte atenti la termenul de valabilitate. Puteti adauga o lingurita de miere la acestea pentru a face gustul mai placut si pentru a va asigura un surplus de energie. Se pot consuma pana la 3 oua pe zi, ceea ce v-ar putea asigura necesarul de energie pana dupa-amiaza, simtindu-va satuli doar cu consumul acestora. Astfel scade riscul de a manca peste masura. Ceea ce este interesant, este ca nu exista contraindicatii, fiind recomandat tuturor indiferent de afectiunile de care sufera.

Sa nu va fie teama de faptul ca acestea va vor priva de vitamine sau minerale, in conditiile in care preferati sa nu mai consumati nimic altceva pe o perioada mai lunga de timp in cursul unei zile. Un ou de prepelita contine de 5 ori mai multa vitamina B2 decat un ou de gaina. De asemenea acelasi raport este valabil si in cazul fosforului. In cazul vitaminei B1, acesta are de 6 ori mai multa decat oul de gaina, si de 7 ori mai mult fier si potasiu. Totodata contine vitamina A si vitamina E.

Pentru a te bucura de toate efectele benefice ale acestui aliment, este bine sa renunti la alcool. Acesta poate reduce efectele terapeutice, stresul fiind mai greu de indepartat.

Va bagati?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.