Inteligenta sau „combinatii”?

Inteligenta sau „combinatii”?

CombinatiiDesi nu sunt un fan al fotbalului, m-am uitat si eu in seara asta la gazonul meciul Romania-Franta. Au jucat fara imens aplomb ai nostri. Nici francezii nu au fost straluciti. Dar oricum nu era cazul sa dovedeasca ei aici asta. Pana la urma urmei am facut un scor egal cu o campioana a lumii, nu?

Am vrut insa sa aduc in vizor altceva, anume modul in care noi romanii abordam orice actiune sau plan care ne sta in fata. Aud zilnic in jurul meu, citesc in presa, despre stilul in care ne apropiem noi de orice realizare, loc de parcare, premiu, BAC, teza, examen, job si viata: o da pe „combinatii”.

Sigur ai citit despre romanii care sunt apreciati in USA sau prin alte tari din Vest ca fiind inteligenti, muncitori si ambitiosi si NU ii vad aici in tara, in jurul meu. Nu predominant. De unde frate atatea „elite” care ne reprezinta pe-afara si aici nimic?? Oare aia sunt intr-adevar asa de inteligenti sau din 2-3 combinatii au ajuns sa aiba anumite realizari?

In tara care din afaceristii si oamenii politici care ne icterizeaza cu aparitiile media au ajuns la pozitiile si locurile unde se afla acum pe baza inteligentei, efortului depus si a ambitiei de a face ceva bun, folositor si pe „profit”? Cred ca mai de graba sleahta de combinatori care umfla topurile de milionari sunt niste hoti si escroci, dar care au bani, nu neaparat abunda de inteligenta si educatie.

Aseara o urmaream pe zana intr-un interviu cu Ion Cristoiu. Nu o plac, nu o admir, dar zicea femeia ceva la care am aderat: azi pe prima pagina vezi doar niste prostalai, ne-educati(e), intretinuti(e), care isi etaleaza tzatzele si tzoalele pe sticla dar care nu au nici educatie, nici maniere, nici valoare reala si nu mai vorbim de bun simt sau respect pentru munca pe care depunand-o ajungi undeva, prin fortele proprii.

Si atunci vin si zic: inteligenta sau combinatiile te-au adus unde esti? Faci parte din statistica sau esti inca necuprins de „fashion”?

Da, stiu, nu o sa raspunda nimeni la asemenea intrebare 🙂

Articol din categoria: Parenting

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro