Impresii de turist virgin in Cluj

Impresii de turist virgin in Cluj

Ieri am discutat cu un prieten taximetrist in Cluj despre impresiile pe care orasul le lasa celor sositi pentru prima data in urbea noastra. „Virginilor” turisti care ajung la Aeroportul International Cluj-Napoca si iau taxi spre diferite puncte ale orasului, li se prezinta un oras dualist: vechiul si noul se imbina macabru, peisajele lugubre si cele proaspete le trec prin fata ochiului, in functie de traseul ales, ca o insiruire bulversanta de scene hollywood-iene.

Traseul incepe, asa cum am zis, odata cu iesirea din Aeroport si cu primele cladiri vazute, halele din Someseni. Pana trec podul Ira, turistii se abtin de la comentarii, insa studiaza contururile cladirilor si a constructiilor zarite pe geamul masinii care traverseaza Clujul.

Pana recent, cat inca nu s-au ridicat noile hale care vor adaposti Baumax, la piciorul dinspre oras al podului Ira, acest punct era primul soc pentru nou sositii in Cluj. Exclamatiile care se auzeau la aceasta locatie incepeau de la „Oh my God, this is so sad!” pana la „Excuse me driver, what are these buildings for? Were they some communist prison?”

Pe masura ce ne apropiem de oras, deja exclamatiile sunt tot mai colorate si fresh-sositii in Cluj incep sa descopere feeling-ul eclectic al Clujului: fantana din centru, pietonala etc… depinde pe unde trece taxi si care e destinatia finala.

Ma alatur si eu prietenului meu si intreb administratia locala: cand veti renunta la luptele politice si veti zugravi macar fatadele care dau direct in drumurile principale din oras?

Articol din categoria: Generale

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro