Cum sa-ti protejezi copiii online

Cum sa-ti protejezi copiii online

Sambata, in cadrul celei de-a doua intalniri din cadrul seriei MediaSafe, am discutat despre Internet si Mobile. Subiectul a strans cateva intrebari interesante si a pornit discutii cu multi dintre parintii prezenti in sala,cat si cei care ne-au urmarit live.

Ce ar trebui sa stie parintii despre retelele sociale? Personal cred ca sub 16-17 ani, copiii sunt mai in siguranta daca nu sunt pe site-urile de social networking si online gaming. Daca totusi, ca parinti, va lasati pruncii pe retelele sociale, ar fi bine sa aveti grija si sa urmati sfaturile de mai jos:

 • Invatati-va copiii sa nu divulge niciodata informatii personale pe internet, cum ar fi numele, adresa, numar de telefon, parole, numele parintilor, numele vreunui club sau echipe in care joaca sau unde practica vreun sport, numele scolii sau locurile unde merge dupa scoala.
 • Fiti atenti la pozele online: familiarizati-va cu stilul de poze pe care il publica ei pe net.
 • Cunoasteti-va copiii si activitatile lor online. Intrebati-i frecvent despre prietenii si activitatile lor online.
 • Invatati-i sa nu-si planifice niciodata o intalnire fata in fata.
 • Supravegheati utilizarea computerului. Puneti computerul copilului intr-o zona cu liber acces din casa/apartament si fiti atenti daca nu cumva foloseste si alte computere sau device-uri, cand este plecat de acasa.
 • Pastrati liniile de comunicare deschise intre voi si copii. Intrati pe internet impreuna cu ei.
 • Puneti-va in pielea lor: cautati blogurile pe care le acceseaza ei pentru a vedea ce fel de comentarii pun acolo.
 • Limitati si monitorizati timpul petrecut de copil pe internet si la ce ore din zi. Timpul petrecut excesiv online, mai ales noaptea, poate indica o problema.
 • Stabiliti reguli de utilizare a internetului impreuna cu copiii vostri, acasa cat si in afara casei.

Articol din categoria: Parenting

f64.ro
aaa

3 comentarii

 1. Si noi prin proiectul Sigur.info incercam sa le dam parintilor sfaturi si informatii despre cum sa mentina siguranta online a copiiilor lor. E socant de mare nr de copii (cls V-VII) care ne-au spus ca au un laptop sau chiar un dispozitiv mobil al lor pe care il pazesc cu sfintenie de parinti si pe care nu au nici cea mai elementara protectie.
  Suntem oricand la dispozitia copiilor si a parintilor pe site-ul oficial http://www.sigur.info si pe linia de Helpline http://www.helpline.sigur.info.

 2. #3 Comentariu nou

  N-as tine calculatorul copilului intr-un spatiu public. daca ii lasi spatiul lui, ii transmiti incredere si e mai probabil sa mentii „caile de comunicare” deschise. si nici nu va mai ascunde cu sfintenie deviceurile.

  vs. intalniri fata in fata, sunt ok daca prima oara vine si parintele. asta se intampla organic daca esti implicat in viata lui, impartasesti pasiunile sale (ceea ce simplifica si restul punctelor).

  la urma urmei, netul nu e un loc plin de pradatori si ciudati, de care sa-ti fie frica.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro