Ninge. E zapada, nu e bomba atomica!!

Ninge. E zapada, nu e bomba atomica!!

Ninge in Romania. Nu e bomba atomica, e ceva normal!Ca oamenii sunt in general nesimtiti nu ma mai mir. Ca li se rupe de orice atata vreme cat nu sunt direct deranjati de lucrurile respective, nici de faptul ca altii sunt direct afectati de ele, iarasi e ceva cunoscut. Ce ma mira insa e nivelul de sila si indolenta a unora care nici macar nu tac din gura cand altii fac ceva.

De cateva saptamani bune ninge in Romania, da? Da, in Romania, tara aia care nu se afla la Ecuator, e chiar in emisfera nordica, paralela 45 trecand fix prin tara noastra. Cu alte cuvinte faptul ca iarna ninge nu ar trebui sa fie vazut ca un dezastru ecologic sau o noua Hiroshima. Si totusi…

Ma uit la televizor de cateva zile, de cand ninge mai „incapatanat” si ma tot mir…

Oameni in toata firea care zile in sir nu ies din casa sa curete zapada, dar asteapta sa vina televiziunile si armata sa ii scoata din tunele in care s-au lasat singuri se sa ingroape. Si nu, nu o sa mentionez aici exceptiile. Alea se exclud singure. Eu vorbesc de atitudinea generala. Aia de „mi se rupe”, lasa ca oricum vin altii sa imi dea. Ei nu pot, ei sunt saraci, ei nu au cu ce.

Am umblat mult in tara asta, fiind implicat in nenumarate actiuni de ajutorare a celor in nevoie, de tot felul. In majoritatea cazurilor nevoile erau reale, oamenii chiar erau neajutorati si nu aveau alta sansa sau sursa de interventie decat mila semenilor.

Dar sa nu pui mana sa cureti zapada din fata casei/blocului/ogradei, sanatos fiind si nelipsindu-ti vreo mana sau vreun picior, mi se pare nesimtire crasa.

Daca vezi pe careva ca face asta, ajuta-l/o. Daca nu vezi pe nimeni, fii primul/a. O lopata nu face mare branza, insa 10, 20, 50… se simt.

Articol din categoria: Parenting

f64.ro
aaa

2 comentarii

  1. asta fara sa zicem ca legea din RO te obliga sa-ti cureti trotuarul ce apartine de tine pe domeniul public!

  2. De cateva zile, de cand a dat zapada si prin Arad, mi-am luat lopata de zapada si zilnic imi fac portia de sport, curatand o buna bucata din parcare si prin fata blocului. Nu am deranjat pe nimeni si nimeni nu s-a lasat deranjat de harnicia mea, adica am facut-o pt mine fara vreo speranta de a impresiona pe cineva. Azi am avut surpriza sa vad cativa vecini punand mana pe lopata. Imi place sa cred ca am avut efect asupra lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro