Na ma aur, kkva-ti pe el!

Na ma aur, kkva-ti pe el!

Salvati Rosia Montana - Maia Morgenstern

Eu nu m-am bagat in mizeria asta cu Rosia Montana si aurul de acolo pana acum. Am tot fost chemat de unii si altii sa fac reclama, sau boicotez sa etc. Am considerat ca e mai bine sa stau deoparte, mai ales cand interesele sunt asa de mari si NU sunt eu in masura sau putere sa schimb ceva.

Nu pot insa sa neg faptul ca toti actorii aia platiti sa planga pe la televizor, pe diferite canale si trusturi media (da, gabriel srl sau cum le zice la aia au bani sa „ajute” localnicii sa povesteasca la TV) imi provoaca greata. Oare numai eu simt ca nu e nimic real si veridic in expresiile lor perfect acordate in limba romana si cu topica de prompter?

Si anume de cand se face in Romania campanie de „indulcire” a opiniei publice cu clipuri plangacioase, persoane publice care vocifereaza endorsments si cu promovarea de site-uri „demers al populatiei din Rosia Montana” fara sa fie un interes la mijloc?

Daca statul roman nu e in stare sa foreze si sa scoata aurul de acolo, de ce nu cumpara serviciile unei firme specializate, servicii pe care sa le plateasca inapoi cu cota parte din banii obtinuti din aur? De ce trebuie „servita” Rosia Montana unor straini?

Ca ai facut praf flota, ca ai vandut zeci de combinate la fier vechi sau ai dat TVR-ul grecilor nu sunt destule greseli fatale? Mai trebuie sa intram si in pamantul tarii asteia, pentru care bunicul meu a stat in lagar la rusi si a varsat sange pe front?

Tu nu ai pe nimeni in familie care si-a varsat sangele pentru pamantul asta? Asa sarac si prapadit cum e, ogorul asta ne-a hranit de mii de ani copiii si animalele, am avut voievozi si conducatori care au incercat pe cat au putut (si cand nu au fost vanduti de tradatori) sa il pastreze nealienat.

Acum vin astia zilnic si-mi freaca matzele cu clipurile lor de ma si mir cum de sunt lasati. Vai doamne cat sunt ei de ingrijorati ca locuitorii din Rosia Montana nu au de lucru.

Am vazut azi dimineata clipul de mai jos cu Maia Morgenstern si nu am putut sa nu va zic si voua.

Si acum pe bune: imi zice si mie cineva intr-o fraza care e totusi motivul pentru care nu exploateaza statul roman zacamintele de acolo?

Vreun reprezentant al statului care citeste bloguri o fi pe faza? ALO?

Articol din categoria: De suflet, Parenting

f64.ro
aaa

3 comentarii

  1. intr-o fraza? ca nu-i capabil.. el, statul!

  2. #2 Comentariu nou

    super

  3. #3 Comentariu nou

    Pentru ca doar intr-un stat socialist statul exploateaza, face si drege(lasand la o parte faptul ca nu detinem tehnologia necesara)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro