How to Web 2012 bate la usa…

How to Web 2012 bate la usa…

How to Web 2012

Mi-a facut o mare placere, anul trecut, sa fiu invitat ca blogger oficial la How to Web 2011. A fost pe departe cel mai mare eveniment la care am participat in Romania si a generat (cel putin pentru mine) o gramada de articole pe blog si framantari si brainstorm-uri personale si de echipa.

Anul acesta, am fost onorat sa primesc din nou invitatia organizatorilor de a ma afla printre cei „lucky few” care vor putea sa scrie de la fata locului, live, despre eveniment, despre oamenii care vin acolo sa invete, despre cei care vin sa-si impartaseasca din experienta in varii domenii sau pur si simplu sa-si caute un „inger” pentru idea lor de afacere.

Startup Challenge 2011How to Web 2012 va avea loc in Bucuresti, intre 7-8 noiembrie, la Crystal Palace Ballrooms. How to Web se adreseaza inovatorilor in tehnologie, antreprenorilor web, dezvoltatorilor de produse in zona web, companiilor de outsourcing interesate de inovatie, investitorilor si tuturor celor interesati de tehnologie si web.

Uitandu-ma peste lista speaker-ilor, am dat si peste Phil Libin, CEO Evernote, o aplicatie peste care am dat recent, multumita lui Cristi Mesaros, si deja stiu ca voi avea cateva intrebari pentru el.

Dar pana in noiembrie, va voi tine la curent cu informatiile si detaliile premergatoare evenimentului in sine. Pana una alta, va puteti inscrie aici la conferintaca participanti, iar daca aveti un startup si doriti finantare, puteti sa va inscrieti aici si sa aveti sansa sa va prezentati idea si/sau afacerea in fata investitorilor prezenti la How to Web.

Si un proaspat comunicat din partea organizatorilor:

Premii in valoare totala de 20.000$ cash, mentoring si prezentari publice pentru 32 de startup-uri tech la How to Web Startup Spotlight

 

Bucuresti, 18 septembrie 2012 – 32 de startup-uri in domeniul tehnologiei web din Europa Centrala si de Sud-Est vor participa la How to Web Startup Spotlight. Programul se va desfasura intre 6 si 9 Noiembrie la Crystal Palace Ballrooms, o parte din activitati fiind incluse si pe programul conferintei How to Web.

 

How to Web Startup Spotlight este continuarea fireasca a competitiei Startup Challenge organizata in cadrul editiilor anterioare ale How to Web. In urma atentiei deosebite si interesului generat de Startup Challenge, la finala competitiei din 2011 participand 10 echipe din 7 tari din regiune, organizatorii How to Web au considerat oportuna dezvoltarea competitiei intr-un program complex, care sa aduca mai multa valoare echipelor participante.

 

Programul Startup Spotlight 2012 se adreseaza startup-urilor in domeniul tehnologiei web care au mai putin de 2 ani de functionare, au cel putin un prototip al produsului care poate fi demonstrat pe scena si nu au obtinut o finantare mai mare de 100.000 de euro. Programul cuprinde o zi in care startup-urile vor participa la workshop-uri practice pe teme de managementul produsului, dezvoltare agile si dezvoltare de business. De asemenea, in prima zi participantii vor trece printr-un workshop sustinut de School for Startups Romania in care vor invata cum sa faca o prezentare de succes, vor exersa prezentarile pe care le vor face ulterior pe scenele conferintei si vor primi feedback asupra lor.

 

In cele doua zile ale programului care se suprapun cu conferinta How to Web, echipele vor avea ocazia sa-si prezinte proiectele pe cele doua scene ale How to Web. Cele mai bune 8 echipe isi vor prezenta proiectele pe scena principala a conferintei, in sesiunea dedicata prezentarilor keynote, in fata intregii audiente a conferintei. Celelalte 24 de echipe se vor prezenta pe scena dedicata startup-urilor, scena pe care vor urca si reprezentantii a 12 dintre cele mai importante acceleratoare din lume si pe care vor avea loc discutii pe teme legate de finantarea startup-urilor. De asemenea, startup-urile vor trece prin sesiuni de mentorat pe teme de produs, tehnologie si business si prin intalniri private cu reprezentantii acceleratoarelor de afaceri si investitori.

 

In cadrul Startup Spotlight echipele au de asemenea ocazia sa castige premii cash in valoare totala de 20.000 de dolari precum si alte cadouri. Premiile cash sunt oferite de compania IXIA, partener principal al conferintei How to Web si al programului Startup Spotlight.

 

Teodor Ceausu, Country Manager IXIA: “Evenimentul How to Web, dar mai ales competitia Startup Spotlight, ne dau posibilitatea de a sustine initiativele antreprenoriale in zona tehnologica si de a impartasi experienta anilor de debut in business cu cei aflati la inceput de drum. Vrem sa incurajam initiativa si eforturile depuse de tinerii intreprinzatori aflati la inceput de drum in construirea business-urilor de succes de maine.”

 

Acceleratoarele care vor fi prezente la Startup Spotlight sunt: Mozilla WebFWD (SUA), blackbox (SUA), GrowLab (Canada), Seedcamp (Marea Britanie), Springboard (Marea Britanie), HackFwd (Germania), Rockstart (Olanda), GammaRebels (Polonia),  Startup Wise Guys (Estonia), Eleven (Bulgaria), LauncHUB (Bulgaria) si Geekcelerator (Romania).

 

De asemenea, printre specialistii si investitorii pe care startup-urile ii vor intalni in cadrul programului se numara: Sitar Teli – Managing Partner, Connect Ventures (Marea Britanie), Max Niederhofer – Partener, Accel partners (Marea Britanie), Jure Mikuz – Managing Director si Partener, RSG Capital (Slovenia), Alex Barrera – Co-fondator, Tetuan Valley si editor al KernelMag (Spania), Daniela Neumann – Senior Product Manager, Rocket Internet GmbH (Germania), Radu Georgescu – fondator GECAD si Avangate (Romania), Irina Anghel – Secretar General al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association (Romania) si Andrei Pitis – Presedinte al Asociatiei Partonale a Industriei de Software si Servicii si investitor activ (Romania).

 

Inscrierile pentru Startup Spotlight sunt deschise pana la data de 13 Octombrie 2012. 30 de echipe vor intra in program in urma evaluarii aplicatiilor care se depun online, iar 2 echipe vor intra in program in urma unei competitii desfasurate de compania IXIA in colaborare cu Universitatea Politehnica din Bucuresti. Mai multe detalii pe site-ul dedicat programului: http://startupspotlight.co.

 

 

Despre How To Web

How to Web se adreseaza inovatorilor in tehnologie, antreprenorilor web, dezvoltatorilor de produse in zona web, companiilor de outsourcing interesate de inovatie, investitorilor si tuturor celor interesati de tehnologie si web.

Mai multe detalii despre conferinta de anul acesta, precum si lista actualizata a vorbitorilor confirmati sunt disponibile pe site-ul conferintei: http://howtoweb.co.

 

Pentru mai multe informatii despre How to Web:

Monica Obogeanu
Community Manager
Email: monica.obogeanu@howtoweb.co
Telefon: +40747113762
www.howtoweb.co
Twitter: @how_to_web
Facebook: http://www.facebook.com/howtoweb

 

 

 

Articol din categoria: Social Media

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro