O seara normala, la bloc – cu SMURD si pompieri

O seara normala, la bloc – cu SMURD si pompieri

Plec putin mai tarziu de la serviciu si ajung in fata blocului. Parchez, imi strang din masina una-alta si ma indrept flamand spre intrarea in scara blocului, cand dau cu ochii de aceasta priveliste:

O seara la bloc, cu SMURD si Pompieri

Fetita de 14 ani a unui vecin, sa-i spunem Alina, si-a scapat cheile sub prima treapta de beton de la intrarea in bloc si a incercat sa isi bage mana dupa ele … unde i-a si ramas blocata, mana.

Am aflat in cateva cuvinte pe unde si-a pus mana acolo (era o portiune mai lata, pe unde i-a incaput mana) si apoi m-am gandit ce pot face. Cum statea cu burta pe beton, prima intrebare a fost sa aflu de cate minute era acolo. Asa am aflat ca deja trecusera vreo 20 de minute. Au mai ajuns doi baieti si impreuna cu ei am incercat diverse manevre si posibile contorsionari dar nu reuseam nimic. Mana deja i se cam umflase si ne-am dat seama ca nu vom reusi nimic.

Asa ca am sunat la 112 si in cateva minute au sosit la fata locului 2 echipaje: unul de SMURD si unul de pompieri.

Primii s-au apropiat pompierii si au adus cateva aparate mobile de descarcerat, insa unul dintre medicii de la SMURD i-a rugat scurt „Lasati-ma sa incerc eu ceva” si a cerut de la o vecina cutia de NIVEA pe care o adusese „sa ungem putin mana” si in cateva minute, cu rabdare si abilitate demna de o anaconda, a scos mana Alinei din „temnita”.

Au dus-o apoi la ambulanta, unde ceilalti membri ai echipajului SMURD au curatat-o si au bandajat rana si bratul ranit, moment in care am dat cu subsemnatul si am semnat procesul verbal de interventie.

„Alina” era deja in siguranta si tatal ei deja a ajuns, ingrijorat, intreband de fiica sa. Eu i-am zis ca nu stiu unde e fetita lui, dar ca „faza” momentului era „pustoaica” din ambulanta care tocmai … 9i-am povestit ce ati citit si voi deja mai sus), la care el se scutura odata hotarat:

E fiica mea!

Nu poate nimeni sa inteleaga prin ce trecea el in acele momente. Iata ca trecuse vremea si fetita cu care eram obisnuit eu, crescuse si devenise o mica domnisorica.

Bine ca totul s-a terminat cu bine, bravo SMURD si multumesc pentru profesionalism si rapiditate.

Articol din categoria: Generale

f64.ro
aaa

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro