Cum poti fi sigur de ceva?

Cum poti fi sigur de ceva?

E 5 dimineata si aud afara ca nu sunt singurul treaz. Pe usa intredeschisa a balconului, razbat 2 tipuri de zgomote: masinile care trec pe strada si pasarile care canta. Natura se trezeste din somn si incet-incet fiecare isi incepe ziua.

Gandul de astazi se indreapta spre siguranta. Cum poti fi sigur ca ceea ce simti, gandesti si esti e ceea ce trebuie sa fie?

[symple_divider style=”fadeout” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”]

Cat de siguri putem noi oamenii sa fim cu privire la orice aspect al vietii noastre? Fie ca e profilul de liceu la care vrem sa dam (sau pe care il aleg parintii pentru noi), sau zborul cel mai convenabil catre Amsterdam, sau tipul de dieta pe care s-o aplicam pentru a putea slabi. Cum poti fi sigur ca ceea ce gandesti si concluziile mentale la care ai ajuns, sunt intr-adevar cele corecte si reprezinta cea mai buna optiune pentru tine la acest moment?

poti fi sigur ca una dintre aceste doua optiuni e cea corectaO gramada de componente si ganduri se lupta impreuna, pe alocuri chiar se si impaca, ca sa formeze in capul nostru senzatia de siguranta. Sa ne dea vlaga necesara sa putem rosti „acum stiu sigur ca…”. Si totusi: cum poti fi sigur de ceva?

Intr-o lume in care in jurul nostru nimic nu e sigur, iar deciziile ferme de astazi pot fi maine simple optiuni, cat de multa incredere sa ai in ceea ce consideri ca fiind sigur?

Daca eu spun acum ca sunt sigur ca ziua de astazi va fi una foarte calda, e posibil sa am 99% dreptate. De ce pun asta? Pai afirmatia mea se bazeaza pe mai multi factori, din trecutul recent, de care sunt sigur ca nu se pot schimba si pe care ii cunosc personal: ultimele cateva zile a fost foarte cald, in ultimii ani a fost foarte cald in primele doua saptamani din iunie etc

Ma pot baza si pe informatii probabile din viitorul apropiat, cum ar fi vremea probabila pentru Cluj si sa ma gandesc ca acolo am o marja de eroare. Asta pentru ca e ceva ce urmeaza sa se intample si nu am 100% control pe viitor si nici nu pot fi sigur ca nu va interveni ceva.

De cate ori nu auzi in discutiile zilnice de la birou sau din familie ca cineva iti „spune el/ea sigur ca….”? 🙂

Tu de ce anume esti absolut sigur? Sau ce nu e sigur? Astept parerea ta.

Articol din categoria: De suflet

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro