Film de desene animate in aer liber la Chios Cluj

Film de desene animate in aer liber la Chios Cluj

Daca totul merge bine (am net bun, mana stabila si ma tine bateria la iPhone) ar trebui sa puteti urmari mai jos live toata reprezentatia:

AchmedIn seara asta, ora 22:00, in parcul mare, in faţă la Chios, se va proiecta filmul de desen animat Aventurile prinţului Achmed. Evenimentul este organizat de Centru Cultural German.

Este un film mut, alb-negru, primul lung metraj de desen animat din istorie si va fi acompaniat live de orchestra filarmonicii (aşa erau filmele înainte de a putea pune si sonorul pe banda).

E interesant prin faptul ca e cu orchestra live si prin modul in care a fost creat.

Din cate ştiu intrarea e libera si cred ca înaintea începerii filmului se va prezenta modul in care a fost creat filmul, acesta fiind cel mai interesant lucru.

Cei care doriţi sa va petreceţi seara asta mai altfel, sunteţi bineveniti. Durează aprox 75 minute.

Descriere eveniment:

Aventurile Printului Achmed – Primul lungmetraj de animaţie acompaniat muzical de Filarmonica de Stat Transilvania

DIRIJOR: Stefan Geiger (Germania)
PRODUCŢIE / REGIE: Lotte Reiniger (1923-1926)
MUZICA: Wolfgang Zeller (1926)

Intrarea liberă!

O mie şi una de nopţi în Parcul Central. Centrul Cultural German şi Primăria Cluj-Napoca prezintă, pentru prima dată în Transilvania, primul film de animaţie de lungmetraj din istoria cinematografiei, “Aventurile prinţului Achmed” de Lotte Reiniger, în data de 5 iulie 2013, ora 21:30.
Filmul, conceput în întregime din 100.000 de siluete de hârtie, prezintă poveşti orientale pline de poezie şi magie şi fascinează de aproape o sută de ani oameni din întreaga lume.
Muzica ce acompaniază filmul, compusă de Wolfgang Zeller, contribuie la crearea unei experienţe audio-vizuale unice, atât din punct de vedere al tehnicii cât şi al naraţiunii. Astăzi, aproape 100 de ani mai târziu, Filarmonica de Stat Transilvania readuce la viaţă, sub bagheta dirijorului german Stefan Geiger din Hamburg, povestea magică a prinţului Achmed.

În germană cu subtitrări în română.

Articol din categoria: De suflet, Parenting

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro