Refinantare credite cu ING

Refinantare credite cu ING

Sau: de ce astia sunt oameni mai intai si apoi banca

Refinantare credite la ING Bank

Vreau sa incep, neaparat, cu o precizare: acest post NU este platit. Am vrut doar sa impartasesc cu voi o experienta de om normal din tara asta. Om fost consumator „fruntas” de credite de toate culorile, de pe la toate bancile care conteaza, de toate felurile si posibilitatile. Consumator de credite pentru ca inca nu sunt la nivelul la care sa-mi permit sa iau multe chestii cu banii jos si pentru ca nu mi-e rusine sa recunosc asta.

Sunt sigur ca si tu ai avut cel putin un credit luat in ultimii 5-10 ani. Poate chiar mai mult de unul? Poate ai avut nevoie de un frigider nou, o masina mai buna (sau prima masina – cum a fost in cazul meu), bani pentru o operatie urgenta, un apartament sau o casa.

Nevoia

Prima data esti deci in stadiul la care realizezi ca nevoia iminenta de bani lichizi este disproportionat de mare fata de veniturile tale curente si ca nu ai cum sa „pui jos” imensa suma de care ai nevoie.

[symple_divider style=”fadeout” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”]

De unde iei bani?

Eliminand optiunile cel putin riscante, de genul: camatari, mafioti sau anunturi dubioase la mica publicitate, provident (astia aud ca iti intra in casa si vad ca ai salam in frigider si nu ai rata platita si te ameninta)… o sa incepi probabil, timid, sa dai o cautare dupa cea mai cautata combinatie SEO pusa de banci la „fileu” online: „refinantare credite„.

[symple_divider style=”fadeout” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”]

Cum am cautat eu

Pentru ca tatucu’ Google e mai mult decat binevoitor si degraba varsatoriu de rezultate mai mult sau mai putin SEO-izate, dupa cateva zile de acordat cateva ore/zi „subiectului”, am ajuns la un shortlist: ING, BRD, BCR, Banca Transilvania si Millennium Bank.

[symple_divider style=”fadeout” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”]

La Millenium aveam deja un imprumut de nevoi personale si un card de credit. Mai aveam cate un card de credit si la: Banca Transilvania, Bancpost (AMEX) si RBS. Vroiam sa imi pot refinanta toate cardurile si imprumutul de nevoi personale la o singura banca, pe o perioada cat mai scurta de timp si la o suma lunara care sa nu ma falimenteze.

Dupa tzshpe sfaturi si discutii cu prieteni, colegi deja refinantati la diferite banci si consultanti financiari, am ales sa fac refinantarea cardurilor de credit la ING si sa continui cu imprumutul de nevoi personale la Millennium. Mi-am facut orientativ calculul refinantarii online la ING pe site si am mers apoi sa discut concret in banca. Am aplicat in 23 octombrie 2012 si in 25 deja mi se acorda creditul.

Nu am avut un istoric imaculat la biroul de credit. Am mai avut mici intarzieri la plata unor rate in anii anteriori, dar in discutiile de analiza a dosarului si apoi in comunicarile pe email si telefonice cu ING, mi s-a parut ca au trecut dincolo de ceea ce fac de regula bancile: aplica pe tine o formula generala de analiza de „risc” si daca te incadrezi perfect, treci; daca nu, te arunca la gunoi si te marcheaza cu „indezirabil – a nu se acorda credit niciodata”. Am un credit cu dobanda variabila. Unii cand aud asta li se pare ca le cade cerul in cap. Insa mie imi place ce vad cand analizez istoricul:

De la data acordarii creditului si pana in prezent, modificarile de dobanda au fost urmatoarele:

 • in data de 25.10.2012 creditul a fost acordat cu dobanda de 10.72%;
 • in data de 01.01.2013 dobanda s-a majorat de la 10.72% la 11.06%;
 • in data de 01.04.2013 dobanda s-a micsorat de la 11.06% la 10.36%;
 • in data de 01.07.2013, dobanda s-a micsorat de la 10.36% la 9.45%.

In ceea ce priveste modificarea dobanzii, este variabila o data la 3 luni, in functie de evolutia pietei financiar-bancare. Rata dobanzii este calculata ca suma dintre Rata de referinta si Marja de profit a bancii. Rata de Referinta este media indicelui ROBOR (pentru creditele in lei) la 3 luni, calculata pentru ultima luna calendaristica incheiata. Rata de Referinta va fi revizuita lunar, in prima zi lucratoare bancara a fiecarei luni, iar noua rata de dobanda va fi preluata la aniversare.

Vreau sa le multumesc celor de la ING pentru profesionalism, conditii de creditare rezonabile, adaptabile situatiei clientului roman din zilele noastre si pentru prezenta constanta si la ore ne-„business” pe Twitter. Multe treburi urgente le-am rezolvat cu ei pe Twitter.

Deci ai nevoie de o refinantare sau credit de nevoi personale? In ce stadiu din cele de mai sus te afli?

Cum ai ajuns aici:

Articol din categoria: Generale

f64.ro
aaa

7 comentarii

 1. #1 Comentariu nou

  imi place si mie mult de ei, comisioane mici, brandul, interfata de homebank. Dar, dupa cum se stie, multi dintre noi, astia din IT, ne luam o parte din salarii prin pfa, ca asa merge treaba la noi in targ. Am mers la ei anul trecut pentru un credit de nevoi personale. Nu mi l-au aprobat, se pare ca e mai greu cu demonstrarea veniturilor obtinute din pfa. Am luat pana la urma de la BT. Acum recent, am mers din nou la ING pentru o linie de credit sau, cum ii zic eu, un card care sa poata sa mearga si pe minus. Nici pe asta nu mi l-au aprobat si nu am cerut nicio suma anume, l-am vrut doar de backup. Nu conteaza ca de mai bine de un an de zile incasez constant veniturile respective, in cazul meu au contat hartiile si nu stiu care proceduri pe care nu le puteau bifa acolo … deci, repet poate doar in cazul meu, n-as zice ca au mers mai departe de ceea ce fac bancile de obicei; nu m-am incadrat perfect si se pare ca nicicum nu pot intra pe lista lor de buni potentiali creditati. Pana una alta, la BT sunt buni banii mei …

 2. Da, am uitat sa mentionez ca sunt angajat cu carte de munca, nu PFA.
  Nu stiu ce sa zic, poate cineva de la ING o sa vrea sa-ti raspunda, daca va citi aici, sa vezi, poate poti rediscuta dosarul tau.

 3. #3 Comentariu nou

  daca am proprir pe salariu pot sa fac o renfinatare

 4. #4 Comentariu nou

  Buna ziua! A si vrea sa mi refinantez cdle trei banci, dar nu se poate momentan. Este suma prea mare si deocamdata nu pot refinanta prin credit ipotecar. A si dori o suma pana in 300000 sa pot sa ajung la zi cu toate. Roni bineinteles…va mhltumesc! Poatd exista un 1 la suta sanse.

 5. #6 Comentariu nou

  Bună ziua dacă sunt înregistrată cu indice negativ la bc pot face o refinanțare la dvs?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro