ATENTIE: Ce date transmiti online cand faci o poza cu telefonul?

ATENTIE: Ce date transmiti online cand faci o poza cu telefonul?

Pericole la care te expui cand faci poze cu telefonul mobil

Intrebare: cate poze ai facut astazi cu telefonul mobil si cate dintre ele le-ai postat online: pe Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Google+ si asa mai departe?

Te-ai intrebat vreodata oare ce date transmiti impreuna cu poza urcata online? Te-ai gandit ca impreuna cu acea fotografie, transmiti si alte date despre tine, locatia ta, device-ul folosit, data si ora etc? Te-ai gandit ca aceste date pot fi interpretate de catre cineva si sa afle despre tine muuuuult mai mult decat esti gata sa lasi pe cineva sa afle?

Termeni ca metadata si geotagging nu-ti spun nimic? Ai face bine sa citesti despre ei, pentru ca ne afecteaza direct pe noi si pe copiii nostri. Uitati-va la video de mai jos si apoi continuam:

Stiti ce am facut imediat ce am vazut acest video? Am deschis telefonul si m-am asigurat ca fotografiile mele NU transmit datele geo spre platformele sociale unde le postez. Iata cum faci asta pe iPhone:

Daca careva dintre voi face un video pentru Android, Blackberry etc va rog sa mi-l trimiteti si il adaug aici.

FOARTE IMPORTANT: daca aveti copii sau rude adolescenti, verificati sa aveti setarile astea dezactivate. O gramada de hoti si alt fel de „pradatori” online studiaza fotografiile copiilor si adolescentilor si astfel pot sa gaseasca mii de bucati de informatie.

Te sperie gradul de detaliere cu care pot fi extrase informatii dintr-o simpla fotografie. Incercati si voi aici cu o fotografie de-a voastra facuta cu telefonul mobil si lasati-mi un comentariu cu o parere.

Articol din categoria: Parenting, Social Media

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro