Abecedarul FunABC – aplicatie mobila educativa

Abecedarul FunABC – aplicatie mobila educativa

foca

Se observă că în categoria aplicaţii în limba română nu prea sunt aplicaţii educative pentru copii. Totuşi dezvoltatorii de soft crează treptat aplicaţii şi pentru această categorie.  În acest context, a apărut prima aplicaţie românească: Abecedarul FunABC. Această aplicaţie educativă a fost proiectată pentru tablete şi telefoane mobile cu sistem de operare Android.

Abecedarul intercativ este destinat copiilor cu vîrsta între 2-6 ani. Conceptul aplicaţiei este de a învăţa copii alfabetul român mai rapid şi uşor. La baza aplicaţiei stă principiul abecedarul clasic. Fiecare literă este prezentată cu o imagine ce reprezintă un animăluţ. Alături este înscrisă denumirea literei.

Suprafaţa de lucru al aplicaţiei este simplă pentru a nu bloca copii la deschiderea a mai multor ferestre. La lansarea aplicaţiei, pe ecran apare prima literă a alfabetului „А”, alături cuvântul “Arici” şi imaginea animăluţul ce corespunde literei. Paginile pot fi listate înainte şi înapoi cu ajutorul unor săgeţi proiectate pe părţile laterale ale aplicaţiei. În aşa mod, literele pot fi listate în ordine alfabetică.

Este recomandat învăţarea literelor nu în ordinea alfabetică. Aplicaţia oferă şi această posibilitate. Pentru a selecta litera dorită, există un meniu în partea de sus a ecranului.

Principala caracteristică a jocului: cum numai se atinge imaginea animăluţului, el va emite un sunet. Aplicaţia utilizează sunete reale din lumea animală. În acest mod, micuţul face cunoștință mai detaliat cu natura. Mai mult de atît, aceasta stimulează interesul pentru memorarea fiecărui animal, deci și a literei, cu care ea se asociază.

Animalele sunt create în același stil: ochi mari, cap extins și o expresie a feței prietenoasă. Înregistrarea audio a avut loc într-un studio de înregistrări. Pronunţia literelor şi cuvintelor a fost efectuată de scriitoarea de poveşti pentru copii Ada Demirgian.

Aplicația poate fi decărcată gratis de pe PlayMarket, introducând în fereastra de căutare unul din cuvintele cheie: Alfabet roman, FunABC, abecedar. Deasemenea se poate descărca direct de pe linkul-ul  https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ejuk.funabc.

După procedura standartă de instalare pe suprafața de lucru va apărea un widget, cu imaginea unui arici. După apăsarea acestui widget, pe ecran va apărea o fereastră, care va cere încărcarea suplimentară a unor fișiere. Se face click pe butonul ОК.

Dupa ce o instalati, lasati un comment cu parerea voastra mai jos:

Articol din categoria: Parenting

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro