Pavel Filipas, un invatator nespagar din Romania, are nevoie de ajutor

Pavel Filipas, un invatator nespagar din Romania, are nevoie de ajutor

Pavel Filipas

UPDATE 20 Ian 2014: Un video in care domnul invatator Pavel Filipas descrie starea sa actuala:

Pavel Filipas este invatatorul meu, omul care inainte de revolutie m-a invatat sa scriu si care, in ciuda ordinelor venite de „sus”, ne canta colinde de Craciun. Nu a cerut niciodata spaga si nu lipsea nimeni de la ore, pentru ca era fascinant modul lui de predare: cu chitara in mana, ne canta lectiile. El m-a invatat sa cant la chitara si canta cu mama la serbarile scolare. Ce vremuri…

Acum este intr-o grea suferinta si e singur. Pe langa ajutorul direct, fac apel si la voi, daca puteti, sa il ajutati.

Stiu despre situatia lui medicala inca de anul trecut, cand am gasit pe blogul lui Adi un articol si apoi am distribuit si eu mai departe. Anul trecut i s-a taiat unul din picioare, acum problema este similara si la cel de-al doilea.

Cel mai bine, insa, va dau mai jos, reprodus in totalitate, articolul de ieri scris de Adi:

Drama unui învățător ce are nevoie de ajutor

Drama unui învățător pe nume Pavel Filipaș din Lipova, orașul meu, a început atunci când a fost nevoit să facă o investigație medicală la picioare pentru că au început să-l doară. Medicii i-au spus că are circulația foarte proastă și că venele îi sunt blocate grav.

Risca să-și piardă picioarele dacă nu se făcea o intervenție chirurgicală care să-i curețe venele și în cel mai rău caz să i le înlocuiască. Auzind de situația dânsului, mulți oameni s-au mobilizat pentru a face rost de banii necesari pentru operație și tratament. Cu greu s-au strâns și operația a fost făcută. Unul dintre picioare părea că este pe drumul cel bun iar celălalt urma și el să fie operat chiar dacă toți banii strânși au fost deja folosiți pentru această operație.

Din păcate nu a durat mult și situația piciorului operat s-a agravat. Medicii nu i-au mai dat șanse de salvare. Avea o singură posibilitate. Ori îl tăiau ori murea. A suferit intervenția prin care piciorul i-a fost tăiat. Această situație l-a dărâmat psihic complet, asta chiar dacă este un om optimist. Și-a propus să rămână tare și să facă tot posibilul pentru a-și salva piciorul rămas, ceea ce i-ar permite să poarte o proteză și să nu fie imobilizat în scaun cu rotile.

Situația sa financiară este foarte dificilă. Este pensionar și locuiește în chirie. Banii îi dă aproape toți pe medicamente și pe drumuri la spital pentru a face investigații. Pe cont propriu nu are cum să reușească și să treacă de această provocare. Are nevoie de ajutorul nostru. Are nevoie de bani pentru a-și salva piciorul rămas, ce se degradează pe zi ce trece iar durerile uneori sunt insuportabile. Mi-a povestit că uneori noapte urlă de durere. Calmantele ce le ia sunt și ele scumpe și singurele care își fac efectul sunt aduse din Ungaria.

Dacă ai citit până aici acest text înseamnă că în interiorul tău s-a produs ceva. Înseamnă că ești un om căruia îi pasă. Chiar dacă nu ai putere financiară și te lupți și tu cu problemele tale, ajutorul tău poate însemna mult, oricât de nesemnificativ ți-ar părea ție.

Tu ce ai face dacă ai rămâne singur, fără bani, fără un picior și cu pericolul iminent de a ți-l pierde și pe al doilea?

Ai cere ajutor? Crezi că te-ar ajuta cineva? Ți-ai pierde speranța?

Toate aceste întrebări și provocări le are și acest om.

Tu însă ești acel om sănătos, cu ambele picioare, fără dureri, fără grija că mâine s-ar putea să nu mai ai bani de medicamente sau de mâncare, fără grija că s-ar putea să devii un infirm care va avea nevoie de ajutor și când va merge la toaletă și care va avea nevoie de ajutor pentru a se deplasa pentru tot restul vieții.

Dacă ai citit până aici atunci sunt sigur că ești un om bun iar oamenii buni sunt cei care fac minuni.

Hai să îl ajutăm împreună pe acest om și să mulțumim pentru tot ce avem în viața noastră acum, în acest moment, oriunde ne-am afla.

Pentru a ajuta aveți la dispoziție următoarele metode:

1. Cont in lei
RO 73 BTRL 00201201G93555XX
Titular cont: Pavel Filipaş

2. Donații PayPal aici sau folosind email-ul: pavel.filipas@yahoo.com. 

Multumesc tuturor care aveti posibilitatea sa ii daruiti un ajutor financiar. Puteti urmari si pe Facebook, in pagina dedicata lui, noutatile care apar. Cei care nu puteti, va rog sa il sunati la 0753 808 093 si sa-i spuneti o vorba buna, o incurajare, astea ajuta enorm.

Va rog folositi butoanele de socializare si dati mai departe acest articol. Multumesc!

Articol din categoria: De suflet

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro