Cum a fost la Innovation Labs Hackathon Cluj 2014

Cum a fost la Innovation Labs Hackathon Cluj 2014

Innovation Labs Hackathon Cluj 2014

Asa cum va spuneam vineri, am fost in acest weekend invitat la Innovation Labs Hackathon Cluj, unde am discutat cu toate echipele (one man show sau nu) despre ideile lor, ceea ce-si propun si am si transmis live cam tot ce mi s-a parut interesant.

Mai jos aveti un playlist cu toate filmarile. Parerea mea e ca se vede si se aude destul de bine, tinand cont ca am filmat cu iPhone-ul 🙂

Proiectele propuse

Au fost urmatoarele, fara o anumite logica a ordinii (descrierile sunt luate din ceea ce participantii au descris pe foaia de participare)

CyberRevolution: Joc bazat pe realitate augumentata. Userul va face diverse misuni in lumea reala. Jocul este destinat utilizarii outdoor.

JobLink: Aplicatie de match-making intre candidati si angajatori bazata pe pasiunile angajatilor. Dupa angajare, aplicatia permite angajatorilor sa constuieasca pachete de beneficii personalizate pentru angajati.

New in town: Print shop 3D, 3D printing marketplace.

Finder Maven: Optimizam activitatea de aprovizionare pentru IMM-uri realizand identificarea furnizorului potrivit pentru nevoile lor.

swaflex  –  Platforma pt job-uri barter: A platform which creates the opportunity for individuals to provide their services in the community they live in exchange for other peoples services. All this in an amazing manner never seen before…

Location: Aplicatie pentru localizarea unui telefon furat sau pierdut. Aplicatia ar fi integrata in sistemul de operare a telefonului (Android) & in parteneriat cu providerii de telefonie mobila. Fata de alte aplicatii similare, nu poate fi dezinstalata. Aplicatia functioneaza si dupa inlaturarea cartelei.

Dental Eye: Microscoape chirurgicale accesibile stomatologilor

Quicksilver Ticket to go: Sistem nou de ticketing on-line pe baza de coduri QR.

Engineers4Cluj: Aplicatie pentru urmarirea in timp real a mijloacelor de transport in comun, dezvoltata petru utilizatorii de smart-phone, oferind posibilitatea de a afla cand ajunge urmatorul mijloc de transport intr-o statie de interes. Aplicatia poate oferii regiilor de transport statistici legate de deplasarea mijloacelor de transport.

Plexis: Aplicatie sociala care ajuta utilizatorii cu interese comune sa se conecteze si sa isi practice hobby-urile impreuna.

Workcafe: Venues for the hacker community.

Spot Tune: Configureaza taskuri care sa iti salveze timpul pierdut in repetitive tasks. Configure once, enjoy it many times.

KiLine: Canal de marketing care monitorizeaza activitatea cumparatorului prin indoor location tracking (BEACONS + WIFI) si genereaza oferte personalizate acestuia.

Offera: Online group gifting platform that helps people raise money for a gift.

H: Ajuta persoanele care doresc sa isi vinda sau cumpere un autovechicul mai rapede si mai eficient, utilizand functia SMS a telefoanelor mobile.

Xetten  –   Stumble for food: Recomandari food. ‘Trust us for fast healthy food.’

Zeno: Device (bratara) pentru monitorizarea semnalelor vitale. Notificari care te ajuta sa scapi de stres si sa iti imbunatatesti stilul de viata, cu ajutorul unor recomandari de activitati. Platforma open prin API.

Noaptea de 8 spre 9 martie se pare ca nu a fost un sfetnic prea bun pentru doua dintre echipe, asa ca astazi la sesiunea de pitch-uri detaliate s-au prezentat doar 15 proiecte, dintre care juriul a ales 10 care sa mearga mai departe, si anume:

Castigatorii preselectiei

In aceasta seara s-au publicat rezultatele si lista castigatorilor:

  1. Cyberrevlution: Mobile app that offers the users an innovative treasure hunting game by using geo-location services

  2. Zeno: Bracelet that monitors the vital signs of its user

  3. Engineers4Cluj: mobile app that shows its users the location and schedule of public buses

  4. KiLine: app that offers a smart shopping alternative and offers its users personalized discounts, location and tracking services

  5. New in town: a 3D printing marketplace

  6. Plexis: mobile social app grouping users according to their hobbies

  7. Quicksilver: system that innovates in the field of ticketing by allowing the controller to check the validity of the ticked in the bar code

  8. SpotTune: Task management app used for routine tasks that can be easily forgotten

  9. Swaflex: platform that provides users the opportunity to perform tasks for people in their community in exchange for other services/tasks they perform (Job Link)

  10. Xetten: App that can be used for ordering fast and healthy food

Moreover, our partners from Orange decided to offer three special awards for the best products in the categories sought after in the program. As a result, Plexis received the special award for the Digital Life category, KiLine for the Big Data category, whereas Zeno for the Internet of Things category.

Next week, the 20 finalists are going to officially enter the pre-acceleration program. Their work does not end here and for the next 3 months they will have to work on further developing their products and business models, while receiving customer validation. Their efforts will be supported by our trusted mentors that are going to help them build great tech products with disruptive potential.

Desi initial mi-am acordat votul de incredere proiectului care incerca sa faca un microscop chirurgical ieftin pentru medicii stomatologi din tara, dupa o „analiza” mai atenta mi-am gasit alti favoriti si cu ei am ramas pana la final: SpotTune.

Baietii s-au gandit ca ar fi super tare ca telefonul tau destept sa stie sa faca cateva treburi singur, fara sa te mai stresei sa treci prin 2-3-4-9 pasi ca sa dai un SMS, sa pui telefonul pe mut cand incepe piesa de teatru si altele. Puteti vedea un video de prezentare aici si deja va puteti descarca aplicatia pentru Android de pe Google Play aici.

Mi s-a promis ca urmeaza cat de repede si o versiune pentru iOS, deci astept! 🙂

Personal mi-a placut faptul ca am vazut tineri antreprenori in devenire, care in loc s-o „arda” in weekend prin cluburi sau sa leneveasca acasa, aleg sa alerge dupa concursuri de genul InnovationLabs, pentru ca sa-si expuna ideile si proiectele. Unii deja au un prototip, altii doar o farama de idee sau poate doar isi cauta coechipieri pentru un posibil proiect, insa se straduiesc sa faca ceva. Aveti aici o galerie foto de la cele 2 hackathoane.

Varsta lor, aproape toti studenti in anii incepatori, m-a frapat. Mi se pare admirabila preocuparea pentru inovatie inca din tinerete. Bravo Orange pentru ca sustineti astfel de initiative si ca permiteti ca la umbra voastra sa se dezvolte aceste pepiniere de viitori antreprenori.

Articol din categoria: Parenting, Social Media, StartUp

f64.ro
aaa

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro