Innovation Labs Hackathon Cluj

Innovation Labs Hackathon Cluj

Innovation-Labs-Cluj-8-Martie-2014-main

Later Edit: O sa incerc sa transmit live astazi de la sesiunea de prezentare a proiectelor, incepand cu 10:30, aici: http://valentinvesa.ro/live/

Fie ca ne referim la termenul englezesc innovation sau la mioriticul inovatie, intelesul este cam acelasi: sa aduci rezolvari noi la probleme vechi. Sa incerci sa rezolvi dificultati recunoscute de toata lumea prin idei si solutii care nu au mai fost propuse de cineva vreodata. Asta aduce cu sine o enorma putere, vorba lui Hugo:

hugo-quote

Observ cu apreciere ca si in Romania se organizeaza tot mai multe hackato-ane si competitii care incurajeaza efortul de echipa, pe perioada scurte de timp (12-24 ore), la finalul carora sa se poata vorbi de un prototip functional. Am participat la cateva recent si iata ca astazi va propun inca un eveniment:

Innovation Labs Hackathon Cluj-Napoca

Innovation Labs 2.0 este un program de pre-accelerare adresat studenţilor şi tinerilor profesionişti care îşi doresc să dezvolte propriile afaceri în domeniul tehnologiei. Acesta a debutat pe 1 martie la Bucureşti şi continua cu inca un hackaton de 24 de ore care va avea loc maine, 8 martie 2014, la noi la Cluj.

Fiecare hackathon începe cu prezentarea ideilor de afaceri ale participanţilor în faţa audienţei, urmând ca echipele să fie formate în jurul celor mai apreciate proiecte. Urmează 24 de ore în care participanţii vor lucra la dezvoltarea conceptului de business şi a unui produs minim viabil alături de mentori: antreprenori, profesionişti şi lideri din industrie. La final, echipele îşi vor prezenta ideile de afaceri în faţa unui juriu, iar cele mai bune 26 de proiecte (16 din Bucureşti şi 10 din Cluj) vor intra în programul de pre-accelerare.

În perioada 4 martie – 15 mai, echipele selectate Innovation Labs 2.0 vor continua să-şi dezvolte propriile afaceri lucrând cu antreprenori de top, specialişti şi lideri din industrie. Acestea vor participa la TechTalks, discuţii deschise cu experţi din diferite domenii, şi vor beneficia de sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să rezolve problemele pe care le întâlnesc şi să îşi transforme ideile în afaceri viabile.

Pe toată durata programului participanţii vor învăţa mai multe despre dezvoltarea de produse inovatoare în domeniul tehnologiei, validarea acestora cu clienţii şi piaţa, comunicare şi marketing pentru startup-uri, modele de business şi monetizare, vânzări sau modalităţi de finanţare pentru ideile lor de afaceri.

Progresul echipelor va fi evaluat în luna aprilie, atunci când acestea vor prezenta pentru prima oară produsele dezvoltate în faţa publicului şi vor avea astfel ocazia să primească feedback de la experţi în domeniu.

Innovation Labs 2.0 se încheie în luna mai la Demo Day atunci când startup-urile dezvoltate de-a lungul programului îşi vor valida conceptele de business prezentându-le în faţa juriului format din investitori, jurnalişti şi specialişti în tehnologie. Cele mai bune proiecte vor fi premiate şi vor beneficia în continuare de susţinerea echipei Innovation Labs pentru a-şi lansa produsele pe piaţă şi a continua să le dezvolte.

Ce inseamna Innovation Labs Hackaton Cluj-Napoca pentru tine?

Simplu: ai o idee pentru un software, aplicatie mobila, website, solutie integrata dar nu esti sigur cum/ce/daca va merge? Foloseste-te de aceasta ocazie sa te inregistrezi (singur sau cu o echipa), sa ai acces la mentorii cu experienta care te pot ghida si corecta in implementarea ideii tale si da-i bataie.

Unde?

Locatia aleasa pentru hackatonul de la Cluj este Liberty Technology Park Cluj, Str. Garii nr. 21.

Cand?

Toata treaba incepe deci sambata, 8 martie, 2014 la ora 9:00 dimineata si se finalizeaza duminica, 9 martie 2014 la 1:30 PM. Deci pentru clujeni astazi e ultima zi de inscriere, asa ca grabiti-va azi sa va inregistrati.

Cum?

Cam aceasta este structura propusa:

Hack_C3

Asadar, clujeni cu simt antreprenorial, uniti-va, inregistrati-va si hai sa ne vedem maine dimineata sa auzim ce idei aveti. Pregatiti-va sa spuneti intr-un minut despre ce e solutia propusa de voi si la ce ajuta. Si, desigur, hai sa nu reinventam roata :). Programul se adresează atât echipelor deja formate, cât şi studenţilor şi tinerilor profesionişti care au o idee sau se gândesc să pornească la drum pe cont propriu şi sunt în căutare de idei şi echipă.

Innovation Labs 2.0 este un proiect organizat de TechLounge cu sprijinul Orange şi Microsoft şi al partenerilor IXIA, Intel, Mysis, Universitatea Politehnica Bucureşti, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), Akcees, Spherik Accelerator şi ProvePR.

Articol din categoria: Generale, Social Media, StartUp

f64.ro
aaa

3 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro