Va ziceam vineri povestea celor 2 minute si ma gandeam ca este un bun mijloc de a face o paralela intre ce inseamna 2 minute cu 4G pe telefon si ce inseamna sa astepti dupa consoarta la cumparaturi si sa vrei sa petreci cateva minute conectat la net, oriunde ai fi, iar acesta sa se incarce prea greu.
Pentru mine, conexiunea mobila la internet a devenit o obisnuinta. Orice timpi aparent „morti” ii petrec fie verificand emailul, retelele sociale sau capturand fotografii si video-uri cu ce se intampla in jurul meu. Imi place sa transmit „urmaritorilor” mei pe retelele sociale, informatii relevante, patanii hazlii din viata mea sau pur si simplu instantanee live din ce se intampla in jurul meu. E plin blogul si pagina de Facebook de astfel de momente. Cand ai o conexiune la internet pe care te poti baza si care iti ofera o viteza cat mai mare, poti fi linistit ca nu trebuie sa dai refresh pana faci „scurta” la mana sau sa te furisezi pe langa restaurante si cladiri de institutii, sperand ca cineva a uitat un wifi neparolat.
Tocmai de asta am participat saptamana trecuta la sosirea caravanei orange 4G in Cluj, pentru ca vroiam sa vedem cu ce se mananca 4G-ul si daca este intr-adevar atat de restrictiv pe cat parea din „auzite” (a se intelege foarte scump).
4G pentru PrePay
Eram mai ales curios, ca tot omul dramuit cu banii, daca ma obliga neaparat sa-mi fac abonament sau pot sa-mi iau o cartela prepay cu 4G activat. Ei bine, se poate. Ca sa folosesti noua tehnologie 4G ai nevoie de un abonament sau de o optiune PrePay 4G, un SIM 4G (fireste) si smartphone/tableta/modem compatibil. Pentru cei care folosesc cartele PrePay, Orange ofera, inca din septembrie 2013, optiuni 4G si este in continuare singurul operator din Romania care ofera acces la 4G pentru utilizatorii de PrePay.
E de mentionat faptul ca Orange a avut o abordare diferita in ceea ce priveste vitezele comunicate in oferte, coborand din sferele cifrelor de laborator si a frazelor de tipul „viteze de pana la…„, cum stiu eu unii provideri care inca mai practica asta) la cele medii reale si incercand sa fie cat mai „pe bune” cu vor experimenta oamenii cu telefonul la purtator. Te duci frate in orice Orange Shop si iti poti alege ce vrei din cel mai bogat portofoliu 4G prezent pe piata, avand la indeamana o gama variata de smartphone-uri compatibile, tablete sau modemuri.
Acoperire
Bun, ce faci daca nu stai la Cluj, unde 4G-ul musteşte? Nici o problema. Aproape jumatate din populatia Romaniei (mai exact 45%) are acoperire 4G in cele peste 1000 de localitati, totalizand cam 73% din populatia din mediul urban al Romaniei.
Pana atunci, iata ce am obtinut la testele comparative de acasa. Batalia s-a dat intre un iPhone 5 cu 3G si orange Yumo pe 4G:
Pe verificate
Viteze de pana la 240 Mbps download pe mobil? Da, se poate. In premiera, Orange a facut o demonstratie a noii tehnologii 4G+ obtinand astfel de „scoruri”. 4G+ este o evoluție a rețelei 4G, ce va putea oferi viteze de download de până la 300 Mbps.
Unde?
În acest moment vitezele 4G+ pot fi testate în 8 Orange Shop-uri: București: Băneasa Shopping City, Piața Victoriei (Europe House), Universitate; Cluj Napoca: bd. 21 Decembrie 1989, nr. 23-25 (sunteti asteptati in magazine sa testati, eu am facut-o); Brașov: str. Mureșenilor, nr. 1; Timișoara: Bd. Republicii, nr. 8 ; Iași: str. Anastasie Panu, nr. 52; Galați: str. Brăilei, nr. 13A
Concurs: Cum te poate ajuta tehnologia 4G ?
Ce ai de facut: Daca deja ai trecut la 4G si ai ce spune din experienta personala sau iti doresti sa treci si vrei sa fabulezi, te invit sa imi lasi un comentariu aici sau imi poti trimite pe adspedia.ro/contact poze si clipuri scurte din care sa reiasa tema concursului: Cum te poate ajuta tehnologia 4G ?
Ce poti castiga: 1 invitatie de 2 persoane la festivalul Summer Well din Bucuresti prin alegerea random a castigatorului (voi folosi random.org) si alte doua premii surpriza oferite direct de catre Orange.
Durata concurs: comentariile/emailurile se pot trimite incepand din acest moment pana duminica, 1 iunie 2014, la miezul noptii. O sa anunt castigatorii marti 3 iunie 2014, pe blog.
Articol din categoria: Generale, Parenting, Social Media
8 comentarii
În ultima vreme, cea mai utilă funcție mi se pare a fi Google maps. Am folosit-o foarte mult să mă descurc pe străzile din București și să ajung de la un punct la altul. Dacă n-ai și o conexiune bună de net, mai greu să ajungi la timp la întâlniri 🙂
In browser sau aplicatia?
Aplicatia
Lunile astea vreau să ajung la cât mai multe festivaluri, așa că tehnologia 4G m-ar ajuta sa uploadez rapid fotografii si videouri pe Instagram si Facebook, să-mi dau check in pe Foursquare, să urmăresc feed-urile de pe Instagram al artiștilor ce vor cânta la Summer Well și să verific mersul trenurilor.:D
Aia cu mersul trenurilor ii tare. Cica e si ptr mobil: m.cfrcalatori.ro
Sunt mereu pe fuga si ajung destul de tarziu acasa. Asa ca petrec destul de mult timp pe internet de pe telefon – Mail-uri si Social Media cel mai mult.
Tin legatura cu ai mei prin pozele pe care le trimit lor de prin orice colt de tara in care merg si astfel ei stiu ca sunt bine si impartasesc cu mine cele vazute.
Ajut la promovarea comunitatii in care fac voluntariat prin poze si stiri despre ce e nou in domeniul web sau cum e sa fii mozillian (poze cu swag-ul mult dorit de atatia sau capturi de la diferite evenimente).
Dap – telefonul si internetul mobile e prelungirea mainii mele pana in online.
La Summer Well va fi super anul asta, ca in fiecare an. Cu viteza 4G pot vedea si altii într-un timp foarte scurt care e atmosfera 😉