How to Web MVP Academy

How to Web MVP Academy

logo_MVP
How to Web MVP Academy, program de pre-accelerare adresat startup-urilor din Europa Centrala si de Est, se va desfasura in perioada 2 iunie – 22 iulie la TechHub Bucharest si va aduce impreuna 14 echipe cu potential din regiune. Pe parcursul programului acestea vor invata cum sa dezvolte produse de succes la scara globala lucrand cu peste 40 de mentori: fondatori de startup-uri, specialisti in business si dezvoltare de produs sau investitori early stage cunoscuti la nivel international.

Lista completa de mentori si multe informatii despre program sunt disponibile pe site-ul acestuia http://mvpacademy.co iar mai jos aveti si comunicatul de presa:

                                                                                        

București, 30 aprilie 2014 – How to Web lansează MVP Academy, program de pre-accelerare adresat startup-urilor din Europa Centrală şi de Est. În perioada 30 aprilie – 17 mai echipele care dezvoltă produse inovatoare în domeniul tehnologiei pot aplica pentru participarea în program completând formularul de înscriere disponibil online la www.mvpacademy.co.

Startup-urile din Europa Centrală şi de Est sunt renumite pentru talentul lor tehnic, însă nu dispun întotdeauna de cunoştinţele de business necesare pentru a-şi transforma ideile în produse de succes pe piaţa globală. În acest context, How to Web lansează MVP Academy, program de pre-accelerare care le oferă antreprenorilor din regiune cunoştinţele necesare pentru a dezvolta produse de succes la scară globală, pentru a-şi dezvolta afacerile mai rapid şi pentru a profita de oportunităţile existente pe piaţă.

How to Web MVP Academy se va desfăşura în perioada 2 iunie – 22 iulie la TechHub Bucharest şi va reuni 14 echipe cu potenţial din regiune. Pe lângă componenta educaţională, echipele finaliste vor beneficia, pe toată durata programului, de spaţiu de co-working, mentorat, acces la comunitatea tech la nivel internaţional şi conexiuni cu investitori de tip angel, programe de accelerare şi fonduri de investiţii early stage. Astfel, experienţa How to Web MVP Academy va ajuta startup-urile să profite de oportunităţile pe care le au la dispoziţie pentru a-şi dezvolta produsele în afaceri de succes.

Programul se adreseaza startup-urilor în domeniul tehnologiei (echipe sau persoane) care au mai puţin de 2 ani de activitate, au dezvoltat cel puţin un prototip funcţional al produsului, nu au obţinut până în momentul înscrierii finanţări mai mari de 50.000 EUR şi nu au mai participat la un alt program de accelerare. Produsele dezvoltate trebuie să fie în domeniul software, hardware, internet of things, mobile, robotică, biotech, medtech sau ecommerce. How to Web MVP Academy este un program dezvoltat în parteneriat cu Microsoft, Romtelecom şi Cosmote cu sprijinul Bitdefender, Raiffeisen Bank, Hub:raum şi TechHub Bucharest.

Pe parcursul celor 7 săptămâni ale programului, cele 14 echipe finaliste vor participa la workshop-uri practice şi vor acumula competenţe cheie pentru un startup: noţiuni de business, finanţare, aspecte legale, dezvoltare de produs, storytelling, marketing, dezvoltarea de comunităţi, networking sau pitching. În plus, aceştia vor beneficia de sesiuni de mentorat şi vor avea ocazia să discute în mod direct cu specialişti şi antreprenori consacraţi la nivel local, regional şi internaţional.

Progresul echipelor participante la How to Web MVP Academy va fi monitorizat prin urmărirea unor indicatori cheie pentru performanţă, susţinând astfel creşterea accelerată a acestora. Printre beneficiile de care se vor bucura finaliştii programului se numără accesul la infrastructură tech oferită de companii internaţionale (cloud hosting sau acces gratuit la diferite platforme), acces la spaţiul de co-working, comunitatea şi evenimentele TechHub Bucharest, conexiuni cheie în industrie şi susținere continuă pentru dezvoltarea propriilor startup-uri pe toată durata programului.

How to Web MVP Academy va aduce în faţa echipelor peste 40 de mentori având competenţe relevante pentru etapa de dezvoltare în care se află acestea: fondatori de startup-uri, echipe care au trecut prin programe de accelerare, specialişti în business şi dezvoltare de produs sau investitori early stage. Printre aceştia se numără Jon Bradford (Managing Director, Techstars), Florin Talpeş (Co-fondator şi CEO, Bitdefender), Cosmin Ochişor (Business Development Manager, hub:raum), Gabriel Coarnă (Architect, Evernote Clearly), Adrian Gheară (Co-fondator NeobyteSolutions, business angel şi advisor pentru mai multe startup-uri), Bobby Voicu şi Cristi Badea (Co-Fondatori Mavenhut şi absolvenţi ai programului de accelerare Startup Bootcamp) sau Daniela Neumann (Scrum Master/Change Management idealo internet GmbH). Lista completă a mentorilor care vor ghida paşii echipelor admise în How to Web MVP Academy este disponibilă online la http://mvpacademy.co/mentors.

Programul se va încheia marţi, 22 iulie, cu Demo Day, eveniment în cadrul căruia echipele îşi vor prezenta produsele şi progresul înregistrat în faţa unui juriu format din investitori de tip angel, fonduri de investiţii early stage şi reprezentanţi ai unora dintre cele mai apreciate programe de accelerare la nivel european. Astfel, startup-urile vor avea ocazia să obţină finanţări ulterioare şi să îşi continue dezvoltarea şi după finalizarea programului.

Cele 14 echipe finaliste vor participa gratuit la How to Web MVP Academy şi nu vor trebui să cedeze acţiuni în schimbul participării. Înscrierile se realizează online la www.mvpacademy.co, până sâmbătă, 17 mai. Aplicaţiile vor fi evaluate de un juriu de specialitate, luând în considerare echipa şi experienţa acesteia în domeniu, dimensiunea pieţei şi tendinţele din industrie, tracţiunea iniţială, fezabilitatea şi scalabilitatea produsului. Câştigătorii vor fi anunţaţi vineri, 23 mai.

Mediatizarea programului este asigurată de Goal Europe, Netokracija, IT Dogadjadi, Digjitale, Entrepreneur.bg, Newtrend.bg, Adevărul Tech, Forbes România, Wall-Street.ro, Business Cover, Manager Express, Business Woman, Market Watch, Ctrl-D, PC World, Computer World, Gadget Trends, Today Software Magazine, Agora, Yoda.ro, Incont.ro, România Liberă, Zelist Monitor, Comunicatedepresa.ro şi Times New Roman.

Articol din categoria: Generale

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro