Cum sa controlezi ce share-uiesti pe Facebook

Cum sa controlezi ce share-uiesti pe Facebook

Mi-au mai trecut emotiile primului discurs public la un eveniment de social media si datorita multor intrebari pe care le primesc deja „pe privat”, vorba printesei urbane, o sa va pun mai jos continutul prezentarii mele de ieri de la Social Media for Parents.

Nu acopera toate posibilele metode de a va proteja continutul pe Facebook si chiar va rog sa adaugati cu un comentariu si alte trucuri pe care le stiti voi, o sa actualizez articolul la fiecare adaugire de la voi. Cum sa controlezi ce share-uiesti pe Facebook? Iata cateva sugestii:

5 pasi practici despre sharing securizat pe un Facebook.com aflat in permanenta schimbare

Am finalizat pe la 3 noaptea prezentarea pentru conferinta, tocmai ca sa nu patesc ca acest stimabil, care este confruntat cu (a cata oare?) alta schimbare pe neasteptate a layout-ului si regulilor de operare Facebook.com:

1. Custom Privacy

Permite excluderea prietenilor celor tag-uiti; te asiguri că doar prietenii tăi şi cei tagged vor vedea conţinutul; opţional prietenii celor tag-uiti. Fereastra apare in momentul in care scrii un mesaj nou la status si deschizi lista de optiuni de privacy:

Custom-Privacy-pe-Facebook-1

Custom-Privacy-pe-Facebook-2

Capture

 

2. Ce date are Facebook despre mine?

Toate tipurile de conţinut/date pe care Facebook le salvează despre tine: https://www.facebook.com/help/405183566203254 (te cam ingrozesti). Ca sa aveti un pic de feeling de magnitudinea datelor, faceti scroll la tabelul de mai jos si numarati cate ecrane coborati 🙂

Capture2

Ca sa descarcati arhiva completa a intregului continut pe care l-ati incarcat pe contul vostru de Facebook, din prima zi si primul post pana azi, intrati aici:

Download-a-copy-of-your-Facebook-data

3. Privacy Settings

Sau setări de intimitate: https://www.facebook.com/settings/?tab=privacy. Asigura-te ca petreci timp pe aceasta pagina si iti setezi cu discernamant optiunile:

Capture3

4. Timeline and tagging settings

De exemplu cum să nu permiţi afişarea automată pe timeline a postărilor în care eşti tag-uit, ele aparand doar dupa ce le-ai aprobat:

Capture4

5. Afla ce mesaje ai pierdut pe Facebook

Facebook are o categorie de mesaje etichetate ca şi „Other” unde, de multe ori, pune din greşeală şi mesaje valide, nu doar SPAM:

Capture5

BONUS (6): Cine iti poate vedea lista de prieteni, pe cine urmaresti sau cine te urmareste?

Nu vreau sa-mi las prietenii vizibili public, vreau sa-i vad doar eu. La fel, la cine dau follow sau cine imi da follow vreau sa fie o lista disponibila doar mie. Le datorez abonatilor mei aceasta, asadar setam corespunzator aceste optiuni:

Capture6-BONUS

Edit Friends list Privacy Facebook

Pentru noi ca adulti e destul de usor, cu putina documentare sa ne asiguram, atat cat se poate si ne da voie Facebook momentan, sa ne protejam online. Dar copiii nostri sunt cei mai expusi posibilelor tampenii care li se pot intampla online.

Am fost foarte surprins sa vad ca la intrebarea Uraniei CremeneCati dintre voi aveti copii intre 5-14 ani cu cont de Facebook?” au fost multe maini de mame ridicate. Asta pentru ca imi dau seama ca multi parinti au „scapat din mana” chestia asta cu Facebook si incerc, prin orice oportunitate primesc, sa vorbesc cu „colegii” parinti despre vitala importanta a protejarii copiilor nostri online.

Asadar, tu stii cu cine vorbeste copilul tau pe Facebook?

Articol din categoria: Parenting, Social Media

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro