Incepand de astazi tinerii pasionati de antreprenoriat pot aplica la cea de a treia editie a scolii de antreprenoriat Start Me Up, proiect Akcees care va avea loc in perioada 14 – 20 septembrie la Pensiunea Speranta din Predeal.
Pe parcursul programului, cei 25 de participanti vor lucra alaturi de un trainer international si unii dintre cei mai apreciati antreprenori si investitori romani, vor dezvolta concepte valide de business si vor invata cum sa isi transforme ideile in afaceri cu potential.
Organizatorii au transmis acest comunicat:
Reinventează-te la şcoala de antreprenoriat Start Me Up
Bucureşti, 13 august 2014. Tinerii pasionaţi de antreprenoriat care vor să înveţe cum să îşi transforme ideile în afaceri de succes sunt invitaţi să aplice la cea de a treia ediţie a şcolii de antreprenoriat Start Me Up, proiect Akcees care se va desfăşura în perioada 14 – 20 septembrie la Pensiunea Speranţa din Predeal. Înscrierile la eveniment se realizează online pe site-ul programului.
Start Me Up este singura şcoală de antreprenoriat din România în cadrul căreia participanţii formează echipe, generează idei de afaceri şi dezvoltă concepte viabile de business lucrând alături de un trainer internaţional, antreprenori şi investitori consacraţi din România. La finalul programului, echipele îşi validează ideile de afaceri prezentându-le în faţa unui juriu de specialitate, primesc feedback, iar cele mai bune proiecte sunt premiate.
49 de tineri selectaţi din peste 460 de aplicaţii au participat la primele două ediţii ale şcolii de antreprenoriat. Aceştia au generat 11 noi idei de afaceri cu potenţial şi le-au dezvoltat ulterior lucrând alături de cei peste 30 de invitaţi speciali care le-au fost alături. Rezultatele înregistrate de absolvenţii primelor două ediţii după finalizarea programului reprezintă o garanţie a calităţii acestuia.
Astfel, Washescu, echipa câştigătoare a ediţiei precedente a programului a obţinut o investiţie de la Cristina Bâtlan (Fondator Musette Group şi investitor) şi a înfiinţat spălătorii automate pentru studenţi în căminele din Moxa şi Belvedere.
O poveste similară este şi cea a lui Sebastian Mărăloiu, absolvent al primei ediţii a şcolii de antreprenoriat. Deşi a renunţat la ideea pe care o dezvoltase alături de echipa sa la Start Me Up, Sebastian a pus ulterior bazele BlushR, startup care îşi propune să rezolve o problemă fundamentală pentru tineri: frica de a fi respinşi de o persoană de sex opus. BlushR s-a numărat anul trecut printre echipele finaliste ale How to Web Startup Spotlight, competiţie şi program de mentorat adresat celor mai performante startup-uri din regiune, şi, câteva luni mai târziu, a fost admis în programul de accelerare Espark din Irlanda şi a obţinut o finanţare de 60.000 USD.
Exemplele de mai sus nu sunt singulare, iar mulţi dintre absolvenţii programului au pus în practică lecţiile învăţate şi au pornit afaceri în domenii precum tehnologie, educaţie, turism, comunicare sau antreprenoriat social. „Este cel mai bun eveniment la care am participat şi o investiţie în educaţie pe care ar trebui să o facă orice tânăr pasionat de antreprenoriat. Oamenii pe care i-am întâlnit aici, începând cu echipa Akcees şi până la antreprenorii care au fost invitaţi au fost excepţionali. A fost o onoare să fiu aici!”, a declarat Ioana Comşulea, participant al şcolii de antreprenoriat Start Me Up.
Cea de a treia ediţie a şcolii de antreprenoriat Start Me Up păstrează ingredientele de succes ale evenimentelor precedente şi aduce în faţa celor 25 de participanţi un trainer internaţional (Daniel Ramamoorthy, antreprenor serial şi fondator Treehouse) şi unii dintre cei mai cunoscuţi antreprenori şi investitori români.
Astfel, pe parcursul programului tinerii vor avea ocazia să lucreze alături de Marius Ghenea (antreprenor serial şi investitor de tip angel), Peter Barta (Director Executiv al Fundaţiei Post-Privatizare), Cristian China Birta (blogger şi antreprenor online), Philipp Kandal (General Manager EU Telenav), Daniel Dragomir (Co-Fondator şi CEO TechHub Bucharest), Bogdan Iordache (Co-Fondator şi CEO How to Web) sau Andrei Costescu (Fondator şi CEO MReady). Lista completă a invitaţilor şcolii de antreprenoriat Start Me Up este disponibilă online la http://startmeup.ro/speakers/, iar agenda evenimentului poate fi consultată aici http://startmeup.ro/schedule/
Tinerii pasionaţi de antreprenoriat care vor să se reinventeze, să îşi descopere potenţialul antreprenorial şi să înveţe care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a transforma o idee într-o afacere de succes, sunt invitaţi să aplice online completând formularul de aplicaţie disponibil la http://startmeup.ro. Toţi aplicanţii care se înscriu pâna pe data de 17 august beneficiaza de o reducere a taxei de participare de 10%.
Taxa de participare la şcoala de antreprenoriat Start Me Up este de 340 EUR la cursul BNR din ziua efectuării plăţii şi include participarea la eveniment şi toate materialele de training, cazare 6 nopţi în regim all-inclusive la Pensiunea Speranţa din Predeal, mentorat gratuit un an după eveniment, includerea în comunitatea Akcees şi discounturi la evenimentele Akcees şi evenimentele partenere.
Start Me Up este un eveniment organizat cu sprijinul SAP România, Mavenhut, Zitec, Skobbler by Telenav, Okapi Studio, Smart Bill şi MReady şi al partenerilor logistici Pensiunea Speranţa, Blogal Initiative, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Zelist Monitor, Prove PR şi TechHub Bucharest.
Mediatizarea programului este asigurată de Forbes România, Adevărul, Times New Roman, Yoda.ro, Incont.ro, Business Review, România Liberă, Manager Express, PC World, Computer World, Revista Cariere, Business Woman, Zile şi Nopţi, Startups.ro, Agora, Business Live, Smart Financial, IT Channel, comunicatedepresa.ro, Gadget Trends, Today Software Magazine, Ejobs, Online Student, Studentie.ro, România Pozitivă, Start UB, Studentul.info, Bancherul.ro, Workstickers, Academic Link, Gratuitor, Despre Joburi şi Recommand.ro.
Susţinem şi ne susţin: How to Web, TechHub Bucharest, Startup Weekend România, Girls in Tech, Warwick Entrepreneurs, Beta-i, Singularity University, Junior Achievement România, Incubator 107, Softbinator, Student din provincie, Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP), Sindicatul Studenţilor din Cibernetică (SiSC), Business Club, Educativa, Reviro, AIESEC, Advice, Club Liderii Mileniului Trei, Buzz!Camp, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), Senatul Studenţilor, Business Organization for Students (BOS), ASCIG, Antreprenoriat, Romanian Startups, DA Afaceri, EESTEC, Business Days şi inventează.ro.
Articol din categoria: StartUp
0 comentarii