Cum sa programezi email-uri direct in Gmail

Cum sa programezi email-uri direct in Gmail

Cum-sa-programezi-email-uri-direct-in-Gmail

M-am lovit de multe ori de problema asta: vrei sa programezi un email sa plece spre destinatar la o anumita ora dintr-o anume zi. Fie ca e un mesaj de felicitare pentru o zi speciala sau un reminder inainte de un meeting etc., as vrea sa pot face asta direct din GMail, fara sa ma stresez ca dau acces la contul meu unor extensii deja existente pe piata, cum ar fi Boomerang sau RightInbox.

Asadar, din toata suita de servicii pe care mi le ofera contul meu de Google, ce pot face ca sa rezolv aceasta problema? Simplu: Gmail + Google Docs. O sa va explic mai jos.

Intra in Gmail si scrie cateva emailuri pe care ai vrea sa le trimiti mai tarziu. Pot contine si rich formatting, poti adauga atasamente, semnatura si chiar si imagini inline. Poti scrie orice vrei si folosi tot ce iti poate permite Gmail sa scrii intr-un email obisnuit. Vezi sa nu uiti sa pui adresele destinatarilor in campul TO. Apoi:

  1. Apasa aici sa salvezi o copie a documentului Gmail Scheduler sheet (v2.0) pentru Google Drive tau.
  2. Schimba default timezone pentru document. Email-urile vor fi programate folosind aceste setari.
  3. In interiorul documentului, alege Authorize sub meniul Gmail Scheduler si permite accesul cerut. Acest script va rula in propriul tau Google Drive si nimic din datele sau continutul tau nu e disponibil unei alte persoane.
  4. Alege Gmail Scheduler -> Fetch Messages ca sa importi toate mesajele din drafts din Gmail catre Google sheet.
  5. Alege ce data si ora vrei pentru fiecare mesaj in coloana D. Poti da dublu click in oricare celula si sa folosesti date picker sau poti introduce manual data si ora, in format 24h, dupa modelul: m/dd/yyyy h:mm:ss
  6. Mergi apoi la Gmail Scheduler -> Schedule Messages si ruleaza-l. Poti inchide documentul si stai linistit. Emailurile vor pleca catre destinatari in ziua si la ora aleasa.

Gata!

Astept sa vad cum ati testat si ce ati reusit si voi. Lasa-mi un comentariu mai jos.

Articol din categoria: Generale

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro