MVP Academy prezinta cele 13 startup-uri admise in programul de pre-accelerare

MVP Academy prezinta cele 13 startup-uri admise in programul de pre-accelerare

MVP Academy visual
S-au anuntat echipele finaliste care vor face parte din cel de al doilea lot al programului de pre-accelerare MVP Academy.

S-au primit aplicatii foarte bune si exista asteptari mari anul acesta, avand in vedere ca 12 dintre cele 13 echipe finaliste au infiintat anterior alte companii (fie agentii de outsourcing, fie startup-uri care au esuat), iar ultima dintre ele este formata din profesionisti cu experienta care au dezvoltat diferite initiative in zona de tech.
În perioada 23 martie-14 mai, acestea vor lucra la dezvoltarea produselor și vor forma conexiuni valoroase în industrie participând la workshop-uri practice, sesiuni de mentorat și alte activități dedicate. Lista completă a echipelor finaliste este disponibilă online pe .
Selecția finaliștilor a fost realizată luând în considerare echipa și experiența acesteia, dimensiunea și tendințele actuale ale pieței, validarea utilizatorilor și costul de achiziție, tracțiunea inițială, scalabilitatea și fezabilitatea produsului. Din juriu au făcut parte Bogdan Iordache (Investment Manager, 3TS Capital Partners & Board Member, How to Web & TechHub Bucharest), Cosmin Ochișor (Business Development Manager, hub:raum, care a evaluat startup-urile din partea hub:raum și Telekom Romania) și Alex Negrea (Co-Fondator, docTrackr).

Startup-urile care vor participa la cea de a doua ediție a programului de pre-accelerare MVP Academy sunt:

 1. Accelerole: software de management care ajută freelancerii și agențiile să își structureze sistemele de tarifare orară și să își gestioneze mai bine procesele interne;
 2. Catwalk15: aplicație mobilă care ajută utilizatorii să primească sfaturi vestimentare și să se inspire;
 3. Clepsisoft CyberFog: soluție proactivă de securitate care deviază atacurile cibernetice;
 4. CloudHero: platformă de management și raportare care permite companiilor și persoanelor să își gestioneze mai bine infrastructura digitală și să controleze costurile;
 5. Conversion Network: software de marketing integrat care permite marketerilor afiliați să își dezvolte și scaleze afacerile fără efort, cu rezultate mai bune;
 6. InnerTrends: soluție de web analitics care ajută aplicațiile web și site-urile de ecommerce să monitorizeze activitatea clienților.
 7. MyDog.xyz: platformă care pune în legătură stăpânii de câini cu furnizorii de servicii și proprietarii de parcuri canine;
 8. SafeDrive: aplicație mobilă care îmbunătățește siguranța traficului răsplătind șoferii care nu utilizează telefonul la volan cu puncte care pot fi apoi convertite în produse și servicii;
 9. Seeds: platformă integrată pentru realizarea de chestionare, adresată celor care gestionează un volum mare de date;
 10. Squady: platformă care ajută utilizatorii să descopere, să creeze și să se alăture activităților sociale într-o manieră simplă și intuitivă;
 11. Swapr: aplicație mobilă care ajută femeile să facă schimb de haine în funcție de locație și preferințele vestimentare ale acestora;
 12. SwipeTapSell: aplicație care îmbunătățește experiența cumpărătorilor de pe dispozitive mobile și tablete, ajutând astfel magazinele online să interacționeze cu clienții lor și să își mărească rata de conversie;
 13. Unloq: software care propune o nouă modalitate de autentificare și autorizare a tranzacțiilor care înlocuiește parolele cu dispozitive, oferind astfel utilizatorilor mai multă siguranță, simplu și gratuit.

MVP Academy este un program organizat în parteneriat cu Telekom Romania & Bitdefender, cu sprijinul CyberGhost, Raiffeisen Bank, hub:raum și Microsoft. În perioada 23 martie – 14 mai, cele 13 echipe finaliste vor trece printr-un proces de pre-accelerare complex, adaptat pentru a corespunde nevoilor lor specifice, vor lucra la dezvoltarea produsului și vor învăța cum să acceseze oportunitățile existente pe piața globală. Toate acestea participând la workshop-uri practice, sesiuni de mentorat și coaching 1 la 1, pitching practice și alte activități dedicate.

Pe parcursul celor 7 săptămâni ale programului, startup-urile vor avea ocazia să dezvolte conexiuni valoroase cu mentori cunoscuți și lideri din industrie, printre care se numără Jon Bradford (Managing Director, Techstars UK), Mike Butcher (Senior Editor, TechCrunch Europe), Alex Barrera (Co-Fondator, Tech.eu & Press42), Ivan Brezak Brkan (Editor, Netokracija), Olaf Lausen (Chief of CEO Staff & Business Development Director, Telekom Romania) sau Florin Talpeș (CEO și Fondator, Bitdefender). Lista completă a mentorilor este disponibilă online la , iar aceasta va fi actualizată periodic în funcție de nevoile specifice ale echipelor participante.

În plus, echipele vor discuta cu reprezentanți au unora dintre cele mai cunoscute programe de accelerare la nivel internațional (Techstars, Startupbootcamp, Startup Wiseguys, Ignite 100 sau LAUNCHub), cu investitori de tip angel și fonduri de investiții early stage active în regiune (Early Bird, 3TS Capital Partners).

Programul de pre-accelerare MVP Academy se va încheia joi, 14 mai, cu Demo Day, eveniment în cadrul căruia startup-urile participante își vor prezenta produsele și progresul înregistrat în fața audienței formate din investitori și lideri ai comunității profesioniștilor în tehnologie la nivel regional, având astfel ocazia să demareze discuții pentru a încheia noi runde de finanțare sau parteneriate strategice.

MVP Academy este un program realizat în parteneriat cu Telekom Romania & Bitdefender, cu sprijinul CyberGhost, Raiffeisen Bank, hub:raum și Microsoft. Mediatizarea programului este asigurată de F6S, Netocratic, CrunchBase, Entrepreneur Global, Digjitale, Entrepreneur.bg, Newtrend.bg, Startup Date, Traction Tribe, Times New Roman, Hotnews, Capital, Evenimentul Zilei, România Liberă, Academia Cațavencu, Yoda.ro, Incont.ro, Wall-Street.ro, Forbes România, Business24, Ziare.com, Business Review, Computer Games, Comunicații Mobile, Computer World, PC World, Agora, Business Cover, Business Woman, Zelist.ro, Comunicatedepresa.ro, Trade Ads Interactive, Gadget Trends, Games Arena, Gadget Talk, Softlead, Today Software Magazine, startups.ro și IQAds.

MVP Academy se bucură de susținerea comunităților partenere Romanian Startups, Romanian Game Developers Association (RGDA), Softbinator, ANIS, Cluj Hub, Cluj Co-Work, Professional Gamers League, Tabăra de testare, comunitatea frontend din România, Akcees, Startup Weekend România, Startup Weekend Târgu Mureș, Startup Weekend Cluj, Girls in Tech România și Girls Who Code.

Articol din categoria: StartUp

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro