Techsylvania 2015

Techsylvania 2015

techsylvania-facebook-1c

Cluj-Napoca găzduiește pentru al doilea an consecutiv, între 6-9 Iunie, Techsylvania, cel mai mare eveniment internațional pe zona de tehnologie și inovație din regiune, la Casa de Cultură a Studenților.

Ediția din 2015 debutează cu un hackathon (maraton de programare) de 24 de ore (în perioada 6-7 Iunie) care se adresează unui număr de peste 130 programatori pasionați, dornici să pună bazele unor aplicații din domeniul dispozitivelor wearable (la purtător) și internet of things. Aceste dispozitive, cele mai noi din domeniu, vor fi puse la dispoziția participanților prin intermediul partenerilor evenimentului.

La finalul celor 24 de ore de programare, în urma unei sesiuni de prezentări, vor fi validate 3 echipe câștigatoare, care vor primi premii ce constau în dispozitive și invitații de a își prezenta produsul la acceleratoare de startup-uri.

A doua parte a evenimentului este conferința, care va avea loc în perioada 8-9 Iunie, unde temele de discuție vor gravita în jurul celor trei teme principale: Cod (cele mai noi soluții și teme tehnice), Produs (managementul produsului, marketing), Finanțare (modalități de finanțare și tipuri de investiții).

După un succes răsunător avut la conferința din 2014, unde pe scenă au urcat delegați ai unor companii de top precum Twitter, Zynga, Techstars și Telenav, ediția din 2015 include reprezentanți de seamă, atât români, precum Andrei Dunca (Co-fondator al LiveRail, companie achiziționată de Facebook în 2014), cât și internaționali precum Jambu Palanniapan (Manager General Regional pentru Europa Centrală și de Est în cadrul gigantului Uber), Frank Meehan (Partener la Spark Global Ventures și fost membru în consiliul de administrație al Siri și Spotify) sau Charmaine Li (Senior Editor la Tech.eu). Lista întreagă a speakerilor este în curs de definitivare și o puteți găsi actualizată pe site-ul evenimentului.

Personal am o mare admiratie pentru speakerul tocmai confirmat pentru conferinta, Florin Talpes, CEO Bitdefender.

Pana pe 5 aprilie 2015 puteti achizitiona biletele de tip early-bird cu reducere, direct de pe site. Folositi cuponul „adspedia” cand comandati biletul vostru si veti avea o reducere de 10%!

Organizatorii se asteapta la un numar record de participanti de peste 600 anul acesta. Temele de discutii pe care se vor concentra vorbitorii vor fi Cod (cele mai noi soluții și teme tehnice), Produs (managementul produsului, marketing), Finanțare (modalități de finanțare și tipuri de investiții).In partea de Hackathon, tematicile se vor orienta spre subiectele „hotties” ale momentului: Wearables si Internet of Things, fiind singurul de acest nivel din Transilvania. Castigatorii hackathonului vor primi ca premii tichete de participare la acceleratoare de startupuri pentru ca sa-si poate urma visul si sa fie instruiti pentru succes.

Ce impact doreste sa aiba Techsylvania pentru comunitatea locala din Cluj si unde se incadreaza ca aport adus Romaniei ca Hub de tehnologie se poate rezuma astfel: „Techsylvania are drept scop promovarea comunităților din orașul Cluj-Napoca și din România ca centre ale tehnologiei recunoscute și confirmate la nivel internațional, dar și stimularea dezvoltării de produse locale. Evenimentul oferă atât oportunitatea de interacțiune socială cu scopul stabilirii de
parteneriate, găsirii de finanțări sau obținerii de mentorat din partea experților, cât și a promovării unor idei tehnice revoluționare din rândul programatorilor români.”

Techsylvania este un proiect organizat cu sprijinul partenerilor: Fortech, iMedicare, Telenav, GetYourGuide, Paypal, Laurențiu, Laurențiu și asociații, Creatix Media, Squirrly, Eloquentix, Yopeso și Learning Connexions.

INREGISTREAZA-TE ACUM!

Foloseste cuponul „adspedia” cand comanzi biletul tau si vei avea o reducere de 10%!

Articol din categoria: Generale

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro