Ce inseamna sa fii tata? Cum e sa fii mama?

Ce inseamna sa fii tata? Cum e sa fii mama?

  
La început a fost „Vali, o s-avem un copil!

Apoi lucrurile au evoluat într-un mod extraordinar. Au urmat lunile de sarcina, trecerea prin diferite feluri de alimentație, în funcție de luna de sarcina și organele care se dezvoltau la fetus.

Renunțarea la anumite feluri de mâncare pentru mine, pentru ca mama să poată primi toți nutrientii necesari ducerii sarcinii într-un mod optim.

Momentele în care aveam un singur ou pe masă și-l împărțeam amândoi sau lipsa banilor; gândurile, planurile, ce facem, cum o să ne descurcăm?

Țin minte cât de bucuros am fost când am reușit să-mi găsesc un job, împărțind reviste în cutiile poștale la scările de bloc. Nu mi-a fost rușine. 

Apoi momentele minunate în care îți găsești un job bun, satisfacția de a veni acasă și de a spune soției cã totul va fi bine. Așteptăm copilul ăsta cu bucurie, suntem pe drumul cel bun.

Au urmat vizitele regulate la medic, așteptarea și speranța că va fi un copil sănătos, că nașterea va decurge normal, că totul va fi în regulă. 

Apoi ziua în care medicul spune „este gata să se nască, copilul ăsta vrea să vină pe lume. 

Apoi cele 18 ore de travaliu și în final primul plânset, primul sunet, prima formă de viață, primul moment în care am putut să-l țin în brațe, primele sunete de mulțumire, de foame, de colici, de interes, de curiozitate. 

Primele luni în care îmi venea să mă închin la el 😀

Prima dată când a zis „tată”, prima dată când a făcut un pas, prima dată când a cerut singur olița, prima dată când a ajuns cu mînă la clanță, prima dată când a spălat vasele singur, prima dată când a folosit aspiratorul, prima zi de grădiniță, prima zi de școală și iată, ne apropiem de terminatul clasei a patra la Luca și clasa întâia la Hannah. 

Da, e minunat să fii tata! E suma atâtor stări și evenimente încât nu pot fi descrise în cuvinte.

Este dincolo de a fi un macho, de a fi cel mai bun la serviciu, de a fi cel mai bun l-a jucat cărți, la dansat, la băut, la fumat. 

Este dincolo de orice lucru pe care îl primești, este bucuria de a dărui dragoste și protecție unei ființe care s-a născut din iubirea ta și a partenerei tale.

Este starea incredibilă pe care o ai când il scoți de la ora de engleză și profesoara îți spune că, deși a venit cu doi ani mai târziu, i-a întrecut pe toți din grupa lui. 

Este bucuria când învățătoarea spune că adoră să citească, că sunt interesați de cultură, de istorie, de geografie, într-o lume în care primează jocurile pe computer. Este satisfacția că orele petrecute în discuții cu ei, în a le răspunde la întrebări, împreună cu mama lor, dau rezultatele dorite și este bucuria de a-i privire în fiecare dimineață legându-și șireturile cu bucurie ca merg la scoala.

Este mândria pe care o simți când te roagă să intri într-o librărie să le cumperi o carte și bucuria pe care o ai când vezi că întotdeauna sunt gata să împartă, din toate lucrurile lor, cu alți copii care nu au nimic.

Sunt răspunsurile incredibil de bine structurate pentru un copil de 4, 5, 6 sau 10 ani. 

Momentele în care realizezi că poți învăța atât de multe de la un copil. Minunata lor față bucuroasă când te întorci acasă, chiar dacă le dai doar o bomboană sau uneori nimic, ci doar o îmbrățișare. Sunt cuvintele incredibile pe care le pot rosti când te văd trist, supărat, îngrijorat și încurajările pe care știu să le dea.

Modul nostim și nevinovat în care îți imită gesturile, îți rostesc cuvintele și mărturisirile în care îți descriu cum ceea ce i-ai învățat i-a ajutat într-o situație reală în viața lor.

Da, este minunat să fii tată. Este o binecuvântare să fii părinte.

Ce înseamnă pentru tine să fii tată ?

Ce înseamnă pentru tine să fii mamă ?

Lasă-mi te rog comentariul tău. Aș vrea să văd ce simt și alți părinți.

Articol din categoria: Parenting

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro