Prima data cu Uber

Prima data cu Uber

uber_logo
Am văzut deja la Cristi, Victor şi alţii că Uber s-a lansat în Bucureşti. Părea, de departe din Cluj, o alternativă interesantă, mai comodă că logistică şi cu un stil de abordare şofer-client net superior. Cum la Cluj nu aveam, nu m-am prea omorât să aflu mai multe detalii despre cum se înregistrează contul, cum e procedura de comandă taxi, cum se face plata etc

Ei bine, fiind pentru câteva zile în Praga pentru #JaB15, iată că ies din hotel şi pun în Google Maps keyword-ul care desemnează „drogul” dorit acum: „Starbucks”. Şi Google îşi face treaba, cu un „twist”:

IMG_2180

Hmmm, prima mea călătorie cu Uber ar fi gratuită, tocmai la Praga. De ce nu?

Descarc aplicaţia şi o iau intuitiv. UX e flawless, aleg locaţia mea curentă, aleg destinaţia (caută în Google Maps, deci deja era în cache, pentru că tocmai o căutasem. Mă întreabă cum vreau să achit? Mi se oferă PayPal şi Credit Card.

Prima dată aleg PayPal, trec prin login şi accept agreement, mă întoarce la aplicaţie, dau să pornească, însă îmi spune că primul ride e free, însă ca să fie free trebuie să aleg credit card ca payment option. Bănuiesc că mulţi îi fură cu PayPal. Ok, card să fie.

Şoferul îmi apare pe harta, la 6 minute distanţă. Petr, aşa îl cheamă, apare cu un Chevrolet Captiva aproape nou. Îmi zâmbeşte, mă întreabă într-o engleză aproape perfectă „Did you order an Uber sir?” şi plecăm. Ajungem în faţă la Starbucks, el îmi spune „Have a great time în Prague!”, eu cobor, Uber rezolva cu plata (am primit un email receipt cu $0,00) şi dacă era să fie cu plata ar fi costat (ai un estimate fare feature) 5 EUR. Pe aceeaşi distanţă pe care un taxi normal mi-a luat 17 EUR cu o oră înainte.

Deci da, nu avem Uber la Cluj (încă), dar cu siguranţă aplicaţia asta rămâne instalată la mine în telefon şi mă voi folosi de serviciile Uber oriunde în lume ajung, şi sunt şi ei pe acolo.

Text convertit în română cu diacritice folosind diacritice.opa.ro

Articol din categoria: Generale

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro