Banii sau viata?

Banii sau viata?

Paywithblood_coverFinal

Probabil că dacă aș fi luat din scurt vreodată de un hoț sau pus într-o situație limită și aș auzi întrebarea „Banii sau viața?„, mai mult ca sigur că aș alege să trăiesc și i-aș da toți banii ce i-aș avea la mine.

Cel mai puternic simbol al vieții este sângele. Sângele care de multe ori lipsește din sălile de operații din România. Tocmai de aceea, UNTOLD Festival, în parteneriat cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină (INTS), lansează “Pay with blood”, o campanie națională de încurajare a donării de sânge.

În perioada 14 – 24 iulie donatorii de sânge din centrele regionale și județene de transfuzii primesc reducere la Abonamentele UNTOLD dacă intră pe www.untoldfestival.com și completează formularul de donator. Mai mult, între 17-19 iulie, toți cei care vor dona sânge la caravana mobilă București, amplasată în Parcul Herăstrău, sau între 20-21 iulie la Centrul de Transfuzie Sangvină din Cluj-Napoca vor primi pe loc bilete la festival.
“Festivalul UNTOLD are loc la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, un loc care a făcut România faimoasă în întreaga lume pentru legendele cu Dracula.

Pay with Blood_Untold_KV

În contextul în care România se confruntă cu o lipsă acută de sânge în unitățile medicale, o campanie care se inspiră din aceste legende pentru a atrage atenția asupra unei probleme reale este mai mult  decât binevenită.

România ocupă în prezent penultimul loc din Europa la numărul de donatori activi de sânge, potrivit INTS. La nivel național, doar 1,7% din populația țării donează sânge, iar cei mai mulți devin donatori doar atunci când trebuie să ajute o persoană apropiată lor, arată datele Institutului Național de Transfuzie Sanguină.

Personal, pot să vă spun că după aproape 12 ani în sala de operații, soția mea mi-a spus cât de vital este să existe donatori care să asigure sângele necesar, la un moment dat, în garantarea finalizării cu succes a unei operații cu risc hemoragic.

Dacă începem să avem o cultură publică pro donații de sânge, vom reuși să depășim aspectele negative care apar din penuria de sânge disponibil în băncile de sânge.

Articol din categoria: Generale

f64.ro

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.