Centre de transfuzie sanguina renovate. Da, in Romania! Da, in 2015.

Centre de transfuzie sanguina renovate. Da, in Romania! Da, in 2015.

CTS_CLUJ_Intrare donatori_Inainte_dupa_renovare

După ce ne-am dat seama din statistici că suntem pe un fruntaș loc ultim în Europa (și) la donat sânge, mă bucur să văd că există inițiative care încurajează oamenii să meargă în centrele de transfuzii din țară și să-și plătească cu sânge biletele la concerte muzicale sau se ocupă cu renovarea acestor centre, pentru ca atunci când intri să donezi sânge, să nu te simți ca și cum vei lua și o mie de boli în același timp.

In acest context, Asociatia React anunta finalizarea renovarii circuitului donatorilor din 8 importante centre de transfuzii din tara: Bucuresti, Buzau, Cluj Napoca, Giurgiu, Iasi, Slatina, Suceava si Targu Jiu. Investitia de 348.530 Euro a fost asigurata de Fundatia Vodafone Romania in cadrul programului „O sansa pentru viata„. Anual, mai mult de 127.000 de donatori vor beneficia de noile conditii din cele opt centre renovate.

Centrele de transfuzii reprezinta o veriga importanta a sistemului sanitar. Transformarea acestora in spatii moderne, dotate cu echipamente la standarde europene, care sa asigure donatorilor atat conditiile propice derularii actului medical, cat si un spatiu primitor si cald care sa ii motiveze sa revina, reprezinta o prioritate pentru noi.

In cadrul proiectului de renovare, pe langa reabilitarea spatiilor, au fost achizitionate si 30 de scaune de recoltare, un aparat de aer conditionat pentru laboratorul sanguin, patru centrifuge, doua hemomixere, sase frigidere si congelatoare pentru stocarea sangelui. De asemenea, patru din cele opt centre au fost dotate cu mobilier nou.

Aici poti viziona un scurt material cu centrele renovate:

Tu când ai donat ultima oară sânge?

Articol din categoria: De suflet

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro