Nepoti de Craciun 2015

Nepoti de Craciun 2015

Nepoti-de-Craciun-2015
Despre proiectul Nepoti de Craciun v-am tot zis de cand a aparut, initiat de doi clujeni cu inimi mari, Dan Ciulea si Cristian Gog.

„Nepoti de Craciun” este un proiect de voluntariat care isi doreste sa ajute clujenii in varsta sa intre in atmosfera de basm a sarbatorilor de iarna, chiar daca nu au norocul sa fie înconjurati de familie.

Beneficiari sunt bunicii clujeni in varsta, cu o situatie materiala mai dificila, care frecventeaza centrele de zi pentru varstnici din Cluj-Napoca (este vorba de centrele administrate de Directia de asistenta sociala – nu sunt aziluri: oamenii vin si stau o perioada in timpul zilei, apoi se intorc acasa). Acestia isi petrec o mare parte a zilei la centru, unde sunt printre prieteni: povestesc, joaca table sau sah, sunt ajutati cand au nevoie. La centre sunt inscrisi cateva sute de pensionari, unii dintre ei cu o situatie materiala decenta, dar campania vizeaza pensionarii care nu-si permit sa sarbatoreasca. Ne-am propus ca in perioada sarbatorilor de iarna sa aducem si pe fetele lor zambetul unui bunic de Craciun!

Dan scria zilele trecute pe blogul sau ca:

Anul acesta nu doar că ne-am ridicat ștacheta, dar am reșit să organizăm evenimente și pe parcursul anului, nu doar în luna decembrie. Anul acesta am ieșit cu bunicuții la un picnic sănătos de 1 mai (mulțumim Teo de ajutor), am împărțit flori, celor care de ziua lor nu primesc flori, am ieșit cu bunicuții pe lângă Cluj, ne-am plimbat prin natură și ne-am bucurat de o zi la Pensiunea La Mesteceni, etc… anul acesta, ca și anul trecut de altfel, am reușit ce ne-am propus de câțiva ani, și anume să nu ne rezumăm doar la un proiect în luna decembrie.

Vă mulțumim pentru asta, vouă, tuturor celor care ne-ați ajutat, fie și doar cu un gand/cuvânt bun!

Cu toate acestea, Nepoți de Crăciun, proiectul nostru de suflet, și totodată cel mai vizibil proiect al Asoc. Magic People, a ajuns la ediția cu numărul 6. Și, ca în fiecare an, ne dorim să ajungem din ce în ce la mai mulți bunicuți

Nu e usor, dar cu ajutorul vostru vom reusi!

În data de 13 decembrie 2015 ne vom strânge, ca în fiecare an de altfel, în Polus Center din Cluj-Napoca și vom încerca să strângem alimentele necesare pentru cele 2000 de pungi de cadouri.

Continut punga cadou:

 • 1 L ulei
 • 1 Kg zahar
 • 1 Kg faina
 • 1 Punga paste
 • 1 Cozonac
 • 2 Portocale

Sunt multe alimenetele pe care trebuie sa le strangem, stim asta. Dar cu ajutorul tau vom reusi.

 • Aici găsiți web bannere și cover foto pentru facebook… dați de știre oamenilor ce vrem să facem, orice ajutor este binevenit.
 • Cei care doriți să vă implicați mai mult, cei care doriți să fiți voluntari, vă rog să completați formularul de aici
 • Cei care nu puteți să veniți la acțiunea de strângere de alimente, dar doriți să vă implicați, puteți să donați o sumă de bani folosind următoarele date:
  Asociatia Magic People
  Cluj-Napoca, str. Miko Impre 8/31, jud. Cluj
  Cod Fiscal 29994412
  RO43BTRL06601205I50549XX Banca Transilvania Cluj-Napoca

Necesar logistic:

 • 3.000 pungi de plastic pentru împărțirea de către voluntari în cadrul acțiunii din data de 13 decembrie
 • 150 tricouri pentru voluntari
 • Afișe, flyere, roll-upri, pixuri
 • 2.000 felicitări
 • 2.300 pungi pentru cadouri

Cei care doresc să se implice îi rugăm să ne contacteze, pentru a stabili împreună ce și cum.

In fiecare an proiecte ca ShoeBox, Nepoti de Craciun si altele, ne indeamna sa fim altruisti, sa dam de la noi, sa ne uitam in jur si sa ajutam. Macar o data pe an, de Craciun. Nu e prea greu si nici nu necesita resurse imense. Putin cate putin, pus impreuna, face gramada mai mare.

Eu deja m-am inscris ca si voluntar sa ii ajut, ca in fiecare an. Tu ce mai astepti?

Articol din categoria: De suflet

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro