Povestea Fata-n Fata.

Povestea Fata-n Fata.

cropped-hf

Locul în care tinerii se pot încuraja reciproc la antreprenoriat și implicare socială, dar își și pot certa, respectuos, părinții

Îmi amintesc momentul în care Ruben mi-a povestit prima dată despre proiectul Față-n Față, pornit de el și o mână de oameni deosebiți, în Cluj. Mă invita să împărtășesc povestea ShoeBox, având un „discurs” care mi-a mers la inimă. Pentru că era vorba despre același lucru pe care îl simțeam și eu: prea mulți părinți și adulți consideră că „copiii” ăștia din era Facebook sunt buni doar de dat Like și nu au nimic în cap.

Şi Ruben vroia să arate că tinerii din Cluj, din diferite domenii de activitate, au ceva de spus. Au experiență destul de lungă, cât să ajute pe alții care se gândesc să plece la drum în vreun proiect.

Am participat cu mare emoție și entuziasm, deci, la prima editie Fata-n Fata. Într-un cadru intim, între prieteni vechi și noi, am putut să simt că sunt ascultat cu sufletul, nu doar cognitiv. E genul de audiență pe care o simți dezinteresată de numărul de like-uri sau de diversitatea meniului de la bar.

2Oameni faini care au venit să întrebe cum pot ajuta și ei. Care s-au oferit să se implice, care au venit cu idei și am dialogat de la egal la egal, deși mulți de acolo erau cu 10 sau chiar 15 ani mai tineri ca mine.

Față-n față ediția a 4-a

Astă seară, 27 noiembrie 2015, a avut loc ediția cu numărul patru. Nu am reușit să ajung, pentru că am fost „pe tură”, însă am urmărit cu atenție și admirație discursurile vorbitorilor invitați, pe live stream:

Numai zicând „livestream” și comparând ce am văzut astăzi cu ce era la „fața locului” la prima ediție, și deja merită recunoscute eforturile echipei Față-n Față. Merită să urmăriți pagina lor de Facebook și să vedeți oamenii faini pe care vi-i aduc în față. Povești despre succes în afaceri sau în activități educaționale, spirit civic și altele. Povești care au marele potențial neatins încă de nimic din ce înseamnă politic în România: inspiră.

Motivează oamenii, prin povestirile reale, prezentate de autorii lor, să viseze la ceva mai mult decât pasivitate și dat Like. Sunt de urmărit și de ajutat. Dați-le un mail și vedeți, poate au nevoie de o mână sau un sfert de creier de ajutor.

Bravo Ruben și echipă și abia aștept să văd ce faceți în continuare!

Articol din categoria: Evenimente, Generale

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro