Padurea Hoia-Baciu – Adevar sau legenda?

Padurea Hoia-Baciu – Adevar sau legenda?

Pădurea Hoia-Baciu - Adevăr sau legendă?
Zilele trecute am aflat de la amica mea Laura Călugăr, despre primul documentar turistic profesionist facut vreodata in Padurea Hoia-Baciu.
E un loc atat de cautat de turistii straini incat dupa tururile de noapte pe care le fac prin padure, mai mereu cer suveniruri video (care nu exista).Oriunde vă duceţi în lume, la locaţiile istorice sau situri arheologice etc, veţi găsi posibilitatea de-a cumpara un suvenir tip DVD/ Blu-Ray etc. cu un documentar despre acel loc.Aşadar, un grup de profesionişti din media şi televiziune au deschis relativ recent o firma de productie media şi s-au apucat intr-un fel sa facă treaba autoritatilor din 2 comune si un oras , adica din Floresti, Baciu si Cluj-Napoca. Asta inseamna ca din fonduri proprii, dar si din donatii si crowdfunding vor sa realizeze un documentar de maxim 30 de minute (cu reconstituiri ale povestilor unor oameni care sustin ca au experimentat fenomene ciudate in padure, cu interviuri ale unor specialisti in botanica, cercetatori, oameni de stiinta care au explicatii logice ale unor fenomene din padure).Documentarul nu-si propune sa dea un verdict, ci pur si simplu sa prezinte mai multe parti, iar turistul va fi lasat sa traga singur concluziile sau sa se convinga singur printr-o vizita in padure.

Pădurea este inclusă de BBC in topul „celor mai bantuite paduri” din lume, iar asta a facut-o magnet pentru turistii straini.

Scopul principal este sa se producă cu un suvenir unic pentru turisti, care nu se gaseste acum in niciun magazin de suveniruri, dar exista si un scop secundar. Padurea este amenintata de alunecarile de teren, de constructiile de blocuri tot mai aproape de liziera, de taierile ilegale de arbori, dar si de depozitarea ilegala de gunoaie.

De aceea, o parte din fondurile care se vor strânge din donatii, dar si pe care le vor obtine dupa ce va incepe vanzarea documentarului, vor fi folosite pentru activitati de ecologizare, instalare de panouri informative, marcarea unor trasee turistice.

Pentru ca această campanie şi documentar să se şi întâmple, organizatorii şi-au îndreptat atenţia spre platforma de crowdunding Indiegogo, unde o campanie de strângere de fonduri a fost lansată.

Acolo veţi găsi şi trailerul (voiceoverul este Peter Baker – fost prezentator BBC), dar si alte date si fotografii.

Exista si o pagina oficiala a filmului, www.hoiabaciuforest.ro , unde la fel se pot face donatii, atat din tara, cat si din strainatate prin PayPal sau transfer bancar.

Dacă acest proiect va ajuta turismul local, eu zic că e bine să ajutăm cu toţii.

Personal, desigur că NU CRED în poveşti cu extratereştrii şi alte bazaconii. Şi vă zic asta după ce ani de zile, în liceu, am mâncat literatura SF pe pâine. Dar dacă am învăţa, ca ţară, să valorificăm zonele turistice şi să aducem turiştii aici, am avea numai de câştigat.

Eu pentru asta am donat deja şi mi-ar plăcea daca a-ţi dona şi voi

Articol din categoria: Generale, StartUp

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro