Record naţional la Cluj: cel mai lung lanţ de susţinători la un maraton

Record naţional la Cluj: cel mai lung lanţ de susţinători la un maraton

Vrei să participi şi tu la stabilirea recordului naţional pentru cel mai lung lanţ de susţinători la un maraton?

Mișcarea, sportul, alergarea mai ales, sunt activități pe care, de cele mai multe ori, le practicăm singuri, de plăcere, de nevoie sau din pasiune.
Alteori, la recomandarea medicului, ne străduim să includem în activitatea zilnică și mișcare.

Am început, recent, să fac mai multă mișcare, din al doilea set de motive, ce-i drept, însă mă bucur când pot găsi proiecte care se adresează sănătății induse de exercițiile fizice, cum e cel despre care vă voi vorbi în rândurile de mai jos, din cele transmise de catre organizatori.

Mulţi cred despre alergare că este un sport individual, însă realitatea este cu totul alta. Alergarea este un sport trăit de familia şi prietenii sportivilor, care ştiu cât de mult valorează sprijinul moral pentru atingerea performanţelor sau încheierea cu succes a unei competiţii. De aceea, maratoanele aduc laolaltă sportivi şi susţinători; şi unii şi ceilalţi fac dintr-o simplă cursă un spectacol.

Pentru că atunci când susţii un alergător, devii parte a succesului  lui, medalia lui ţi se datorează şi ţie. În 10 aprilie, ieşim din casă pentru a transforma Maratonul Internaţional AROBS Cluj-Napoca într-un spectacol,  pe care chiar noi, membrii comunităţii, îl creăm. Iar pentru că nicio competiţie sportivă nu poate avea un viitor fără fanii săi, vă provocăm să fiţi parte  a RECORDULUI PENTRU CEL MAI LUNG LANŢ DE SUSŢINĂTORI DIN ROMÂNIA, pe care îl putem stabili împreună cu ocazia celei de a VI-a  ediţii a maratonului.

suporteri

Ne dorim ca pe o distanţă de 10,55 de kilometri să nu rămână niciun sector neocupat de spectatori, aşa că mizăm pe implicarea  tuturor clujenilor, fie companii şi ONG-uri sau simpli iubitori ai mişcării.

În ultimii şase ani, de la o ediţie la alta, numărul alergătorilor care au ales să  participe la Maratonul Clujului a crescut cu aproximativ 30-40%. Acum, avem nevoie de susţinerea voastră, pentru a aduce alături de noi o  comunitate de fani, care să concureze, peste ani, marile competiţii de alergare ale lumii la capitolul spectacol sportiv şi susţinători.

Evenimentul din 10 aprilie este momentul potrivit pentru a forma o gaşcă mare şi a ocupa un loc pe traseu. Iar dacă sunteţi o echipă foarte creativă, puteţi fi, preţ de o zi, cei mai haioşi suporteri ai maratonului. Fanii care vor veni costumaţi la maraton pot câştiga premiul cel mare, un butoi de bere pentru toată gaşca.

Toate detaliile despre acest concurs le veţi afla pe pagina de Facebook a comunităţii Be GREAT!. Clujul a dat unul dintre cele mai importante  evenimente de alergare din România, iar noi, membrii comunităţii locale, îl putem transforma în cel mai frumos spectacol sportiv din ţară. Aşa că, în 10 aprilie, haideţi să aplaudăm alergătorii de pe margine şi să stabilim împreună recordul naţional pentru cel mai lung lanţ de susţinători la un  maraton.

PENTRU COPIII CARE PROVIN DIN FAMILII SĂRACE, PRIMII ANI DE ŞCOALĂ SUNT PROPRIUL LOR MARATON. Ei trebuie să depăşească limite care nu depind de ei, cum ar fi părinţi absenți sau cu un nivel de educație scăzut, un mediu neadecvat învățării, lipsa hainelor şi a rechizitelor necesare, o alimentaţie deficitară și, nu în ultimul rând, aşteptările scăzute ale oamenilor din jur. De aceea, ediţia a VI-a a Maratonului Internaţional AROBS Cluj-Napoca va fi dedicată copiilor vulnerabili, incluşi în programul „Şcoală după şcoală” al United Way.

Pentru ei, alergătorii şi fanii competiţiei vor aduna fondurile necesare achiziţionării kit-urilor educaționale care să le crească performanțele școlare: rechizite,  materiale educative – atlase, enciclopedii, jocuri educative –, și echipamente sportive.

Un astfel de pachet are o valoare de aproximativ 300 de lei/ copil, iar obiectivul ediției 2016 a maratonului este să asigure kit-uri educaționale pentru toți cei 120 de copii din program.

Într-o astfel de cursă nu putem alerga singuri, aşa că fiecare poate dona în vederea atingerii acestui număr de kit-uri.

Iar pentru că alergarea şi lectura ascut simţurile, împreună cu comunitatea „Cărţile pe faţă”, ne-am aliniat eforturile pentru a mobiliza oamenii să doneze câte o carte pentru copii. Sunt atâtea personaje şi întâmplări despre care ei trebuie să afle.

Articol din categoria: Evenimente

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro