… ar fi oare incorect să spunem că toți copiii iubesc magia?
Deloc. Și astăzi mi-a fost dat să văd, din nou, cum un magician poate să distreze o sală plină de copii, fără prea mare efort (ba chiar deloc) în a-și ascunde recuzita sau a-și masca trucurile. Pentru că nimeni nu urmărea asta.
Am ajuns în sala Ballroom a hotelului City Plaza din Cluj la câteva minute după ce deja spectacolul de magie începuse. Fiecare mișcare, fiecare gest făcut pe scenă atrăgea reacții puternice în sală.
Copilașii iubesc magia. Se scaldă în spectacolul vizual și de iluzie pe care îl văd. Pentru ei e o evadare din cotidianul anost. Un moment de bucurie curată și pe care o savurează cu nesaț.
Magicianul îi cheamă, aleatoriu, pe scenă pe unii dintre ei. E lumea lor. Ochii mari, plini de lumină, se deschid și pruncii se simt „partenerii” magicianului. Lângă el, pe scenă, ei pot face orice. Cum ar fi să scoată bani din urechi, să leviteze o masă sau să facă să apară pe scenă un iepuraș ori un porumbel. Nimic nu e imposibil. Astăzi e zi de râs și voie bună. Astăzi au uitat de orice altceva.
Magicianul își încheie reprezentația în uralele tuturor. Mici sau mari. Am aplaudat și eu frenetic. Momentul era la fel de irezistibil ca săritul în râu după o zi de lucru la câmp, în copilărie. M-am chiar întors spre Dragoș să-l întreb dacă e normal să ne placă și nouă, adulților. Am concluzionat amândoi ca da, eram în regulă. Nu o luasem razna. Ne scăldam în bucuria lor.
A urmat o reprezentație de teatru de păpuși, în timpul căreia am râs și … iar am râs. Genial pusă în scenă, povestea i-a învățat pe copii despre respectul față de cel de lângă noi, de ce este important sa nu mințim și, mai ales, cum să fim prietenoși cu toată lumea.
Dar nimic nu s-a comparat cu momentul în care a apărut Moș Crăciun în încăpere și copiii au năvălit pe el. S-au pozat împreună, unii i-au cântat, alții l-au tras de barbă. Ce mai, ceea ce fac copiii de mii de ani când îl văd pe Moșu.
Consider că nu mă impresionez ușor și că pot analiza la rece lucrurile, însă unele lucruri ar trebui, ca adulți, sa le trecem peste filtrul din creier și să le lăsăm să ne pătrundă în inimă. De aceea facem de zece ani ShoeBox, de aceea ajut la promovarea altor proiecte dragi mie, pentru ca tot mai mulți adulți să înceapă să simtă cu inima lumea din jur. Poate atunci vom avea mai multă magie și vom crede că putem schimba lumea de lângă noi.
Până atunci însă, sa fim atenți să găsim frumosul în cei de lângă noi. Și să-i facem pe copii să zâmbească.
…
120 de copii defavorizați din județele Alba, Arad, Cluj și Maramureș au primit cadourile de Crăciun pe care le-au cerut, cu ajutorul programului „Scrisori pentru Moș Crăciun” al Fundației Vodafone România. Darurile au fost oferite copiilor în cadrul unui spectacol special de sărbători ce a avut loc astăzi, 15 decembrie, la City Plaza Hotel din Cluj-Napoca. Acesta este cel mai amplu program de voluntariat al Fundației Vodafone România, ajuns la cea de-a șaptea ediție.
Articol din categoria: De suflet
0 comentarii