Și tații ?!
Știați, sper, că și tații gătesc, da? Ei bine, unii dintre ei. Adică la câte nume de mari maeștri în ale gătitului cunoaștem fiecare …
Chiar aici la noi la Cluj îl avem pe cumătrul Adi Hadean, care ne salvează renumele la o grămadă dintre noi, mai amatori sau chiar habarniști în ale pregătirii bucatelor. Dar clar, și bărbații gătesc. Lăsăm altora în seamă să judece dacă „mai rar” sau „mai des”.
Gătesc?
Adevărul e că nu de plăcere, ci de nevoie, uneori și tații trebuie să-și asume rolul de hrănire a familiei, mai ales dacă, așa cum a fost cazul ieri la noi, mama e plecată la un curs.
Una e să întrebi ”Dragă, ce avem de mâncare?” și cu totul alta e să te gândești ce poți încropi cu ceea ce ai în cămară. A găti, în adevăratul sens al cuvântului, e o activitate care mă depășește. Nu cred că sunt făcut pentru a respecta rețete sau pentru a-mi da seama dacă gustul e cel corect etc
Prin urmare, fiind cu Luca singuri acasă, amândoi flămânzi, însă cu câteva produse ușor de gătit de la Home Garden, m-am gândit să ne descurcăm singuri.
Până la urmă, dacă pui ingrediente bune ar trebui să rezulte un preparat bun, nu?
Câteodată e chiar comestibil (să nu zic gustos)
Ne-am concentrat atenția pe două conserve de ton, în ulei vegetal (bucăți, respectiv picant), fasolea roșie și porumbul. La care am adăugat din cămară o ceapă roșie mică. Chiar foarte mică.
Pentru că fiecare trebuia să facă ceva, l-am rugat pe Luca să mă ajute la desfăcutul conservelor, deși după cum se vede, el deja era foarte flămând, că tot ”ciupea” din ele pe parcurs.
Deși aveam o mulțime de rețete de gustări rapide și sănătoase disponibile online, am ales să improvizăm la maxim și am mers pe metoda ”cât de greu poate fi?”, combinând toate ingredientele menționate mai sus într-un bol.
Gătește și tu cu copilul tău
Cu toții știm că dragostea trece prin stomac. Poate chiar mai multe trec pe acolo, dacă stăm să ne gândim bine. Așa că ar fi foarte benefic să ne luăm, ca tați, timp mai des și să petrecem timp la bucătărie, gătind pentru copiii și familia noastră.
Pentru că mâncarea și gătitul acesteia ajută la schimbarea vieții oamenilor în bine, pentru că implicarea taților în viața copiilor este cel puțin la fel de esențială precum cea a mamei.
Tu când ai gătit ultima oară cu copilul tău?
Bonus video (că e prea pretețios să îi spunem ”Making of”):
Articol din categoria: Parenting
1 comentariu
Nu te mai plange ca nu e atat de greu sa gatesti 🙂
Totul e sa iti fie destul de foame si deja stii sa getesti :)))))