#24HourProject 2018

#24HourProject 2018

#24HourProject 2018

Încă din 2015, am fost un participant și, mai apoi, ambasador pentru cel mai frumos și mai extins proiect fotografic la care am luat parte, până acum: 24 Hour Project.

Ce este 24 Hour Project?

24 de ore de fotografiat în orașele lumii, de unde fiecare participant, în fiecare oră, publică pe Instagram, sub hashtag-ul #24HourProject, o fotografie făcută în cadrul proiectului. Tematicile s-au schimbat, de la an la an, însă de fiecare dată s-a urmărit documentarea oamenilor și a condiției umane.

Descrierea oficială este, în engleză, parcă și mai relevantă, decât dacă încerc o traducere:

Documenting humanity in multiple cities around the world in 24 hours. By founders @RenzoGrande (creative director) and Sam Smotherman @WhittierSam.

Platforma principală unde se desfășoară evenimentul este Instagram, însă poți participa și dacă nu ai cont de Instagram, de exemplu cu contul de Twitter (mai ales că acum ai 280 de caractere și tweet-uri threaded ca să-ți publici descrierea fotografiei și hashtag-urile obligatorii) sau Facebook.

Singura problemă la Facebook este dificultatea cu care se pot găsi și indexa hashtag-urile. Aici, platforma lui Mark mai are, încă, mult de lucru.

Când?

Evenimentul are loc pe data de 7 aprilie 2018, timp de 24 de ore. La momentul la care scriu aceste rânduri (21 februarie 2018) există deja 322 de fotografi înregistrați, din 193 de orașe, reprezentând 83 de țări.

Aveți mai jos un infografic cu evoluția impresionantă a acestui proiect:

Infographic 24 Hour Project

Eu voi participa în Cluj Napoca și, dacă ești interesat, te rog lasă-mi un comentariu aici, să ne organizam.

Participi și tu?

E foarte simplu să participi. Înregistrarea se face pe website-ul evenimentului, după ce îți creezi un cont de membru, alegând apoi orașul unde vei fotografia. Nu trebuie neapărat să fie orașul tău natal. Dacă ești pe 7 aprilie oriunde în lume, poți participa „în numele” acelui oraș în care te găsești.

Poate așa o să fie și mai interesant să cunoști alți pasionați de Instagram și fotografie. Sau poate că vei cunoaște străzi și locuri din orașul în care locuiești deja despre care nu aveai idee că există.

Mie, unul, mi s-a întâmplat asta în Cluj în fiecare an.

Articol din categoria: Instagram, Social Media

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro