5 NU-uri în social media

5 NU-uri în social media

Lasă, că ce mare lucru… nu știu și eu să postez un mesaj pe Facebook?! Ce atâta tura-vura cu „consultanță de specialitate” pentru social media?

Sunt sigur că ai auzit citatul de mai sus chiar și azi. Multora li se pare că știu ei mai bine. Că a face social media e ușor. Așa ușor că de ce să plătească ei un consultant sau o firmă specializată, să le execute?

Nu mai bine fac ei? Au ei un prieten care „oricum stă toata ziua pe Facebook” și, sigur, știe mai bine și face gratis sau mult mai ieftin, decât oferta aia „monstruos de scumpă” primită de la agenție.

Și încep să practice aceste mari NU-uri în social media și trebuie să NU le mai faceți:

  1. NU publica automat postările din Instagram către Facebook. Mai ales dacă ai dat tag unui cont acolo și apare cu @ pe Facebook, dar, evident, fără să fie hyperlinked undeva.
  2. NU mai adăugați 20-30 de hashtag-uri pe Facebook.
  3. NU comentați pe Instagram cu același comentariu, cu copy/paste, la mai multe conturi. O să luați ban.
  4. NU puneți link-uri în caption-urile de pe Instagram. Niciodată, deloc, interzis! Instagram nu permite hyperlink-uri active în caption.
  5. NU pune același conținut (fotografie, video, text, tags) pe toate platformele sociale. Customizează specific fiecăreia dintre ele (pe Instagram funcționează mai bine imaginile formatate ca 4:5 pentru post-uri, cele 9:16 pentru stories etc).

Tu ce alte bazaconii ai mai văzut că face lumea pe social media? Lasă un comentariu mai jos și le adaug la lista mea.

Articol din categoria: Social Media

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro