Cum ar fi să salvezi lumea în timp ce dormi?

Cum ar fi să salvezi lumea în timp ce dormi?

Somnul e superputerea ta!

În timp ce dorm, utilizatorii de telefoane mobile inteligente din România pot contribui la cercetarea pentru combaterea cancerului prin descărcarea aplicației DreamLab.

Această aplicație, care ajută la efectuarea unor studii complexe în domeniul oncologic, dispune de o versiune în limba română și poate fi descărcată din App Store sau Google Play Store, fiind compatibilă cu sistemele de operare iOS 10 sau mai noi, și cu dispozitivele Android cu „KitKat” v4.4 și ulterioare.

DreamLab este o aplicație mobilă care accelerează cercetarea împotriva cancerului prin crearea unei rețele între procesoarele telefoanelor inteligente ale utilizatorilor. Cercetători din domeniul oncologic au realizat un algoritm sofisticat care se bazează pe inteligența artificială pentru a analiza date complexe, acesta necesitând o putere foarte mare de procesare.

Pentru ca DreamLab să funcționeze în limba română, utilizatorii trebuie să aibă telefonul setat pe această limbă înaintea descărcării aplicației. Orice utilizator poate descarca aplicația în mod gratuit, însă, odată instalată, aceasta generează trafic de date.

DreamLab a fost lansată de Vodafone Foundation și Institutul pentru Cercetări Medicale Garvan din Australia în noiembrie 2015, fiind preluată ulterior și de Fundațiile Vodafone din Noua Zeelandă, Marea Britanie și Italia. Până în acest moment, aplicația a fost descarcată de peste 320.000 de ori și a contribuit la rezolvarea a două teme de cercetare pentru lupta împotriva cancerului.

Vodafone România susține proiectul DreamLab prin acordarea gratuită a traficului de date naționale necesar funcționarii aplicației pentru abonații săi. Aplicația nu are acces la informațiile utilizatorilor săi. Mai multe informații sunt disponibile pe https://fundația-vodafone.ro/dreamlab/.

Articol din categoria: Sănătate

f64.ro
aaa

1 comentariu

  1. Un articol interesant, Valentin! Ma bucur ca promovezi astfel de campanii, le ador.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro